Ustaški teror ne jenjava! Opet provokacije ispred kafića kod Knina gde su Srbi brutalno napadnuti

Autor:

Vesti

02.09.2019

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teror nad Srbima u Hrvatskoj se nastavlja! Društvenim mrežama ovih dana kruži fotografija koja prikazuje nekolicinu mladića ispred kafića u Uzdolju u Hrvatskoj, gde su pre manje od dve nedelje huligani demolirali kafić i pretukli Srbe kako drže transparent na kome piše "Milorade to se ne zaboravlja", aludirajući na poslanika Hrvatskog sabora Milorada Pupovca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: ilustracija

Naime, nepoznate osobe, za koje se samo nagađa da su pripadnici Bad Blue Boysa, razvukle su transparent s natpisom:

"Milorade, to se ne zaboravlja!"

Uz taj imali su još dva velika transparenta s natpisima: "BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žene i dece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava" i "Pijetet sa žrtvama uvek je u nama; ubistvo dece, žena i starijih bez imalo srama".

Jedan lokalni stanovnik rekao je za Novosti da su se mladići dovezli u automobilima zagrebačkih registracija. Dodao je i da od incidenta koji se dogodio 21. avgusta u mestu vlada nesigurnost i strah među stanovništvom.

Nastavljaju se i pritisci na Milorada Pupovca, kojeg je Bruna Esih, koja vodi desnu stranku Neovisni za Hrvatsku tvrdi da je lider Srba u Hrvatskoj "Vučićev agent" i da bi ga trebalo sprečiti da bude poslanik u Saboru, gde ima pristup poverljivim informacijama. Divljanja usmerena da se kompromituje Pupovca ima na sve strane, pa braniteljska udruženja iz Krapine traži da mu se oduzmu odlikovanja.

Dok se ne donese odluka o ostanku ili odlasku iz koalicije SDSS je dao punu podršku Miloradu Pupovcu. Boris Milošević je rekao da je zabeležen i incident u Biljanima Donjim.

Iz PU šibensko-kninske rekli su kako je policija tog dana čuvala objekt, ali nije bilo prijava remećenja javnog reda i mira. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading