Predsednik nezadovoljan dinamikom pronalaženja nestalih

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije i tom prilikom podržao njihove zahteve da se u rešavanje ovog problema uključe i drugi državni organi i istakao da su država Srbija i on lično nezadovoljni dinamikom pronalaženja nestalih lica.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Predsednik sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć. 

Oni su ukazali na jedan sve negativniji odnos nadležnih organa na prostoru bivše Jugoslavije u pronalaženju posmrtnih ostataka lica srpske nacionalnosti i tražili podršku u donošenju zakona o nestalim licima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Na današnji dan registrovano je 10.167 nestalih lica na teritoriji bivše Jugoslavije, od kojih je jedna trećina srpske nacionalnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Zagorka

02.09.2019 15:57

Mora se dosta ozbiljnije raditi po pitanju pronalaska grobnica nestalih.

Vesna

02.09.2019 17:01

To je veliki problem, i nismo svesni kako je porodicama nestalih i kroz kakvu patnju prolaze.

Nina

02.09.2019 17:09

Ozbiljniji rad ,na pronalazenju nestalih i poginulih lica sa prostora bivse Jugoslavije.

MAJA

02.09.2019 17:21

тешко да ће се разрешити ова мистерија али сви ми смо им захвални што су бранили своју отаџбину и то се никада неће заборавити Србија ће бити вечно захвална