Afera NARKO-DILERI na rođendanu člana Državnog veća tužilaca! Stefanović: Ovo je skandal, tužioci moraju biti razrešeni!

Autor:

Vesti

06.09.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Skandalozno je da je neko ko je doskora bio viši tužilac u Novom Pazaru, na svoj rođendan poziva ljude koji su označeni kao pripadnici novopazarske grupe i trgovci narkoticima", rekao je Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca (UST), nakon što je tužilac Stanislav Dukić, koji je i član Državnog veća tužilaca (DVT), slavio 50. rođendan sa ljudima iz kriminalnog miljea dobro poznatim policiji, a o čemu smo prvi pisali.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Stefanović

On navodi da je ovo ozbiljan udarac za tužilačku organizaciju i povod za dalje urušavanje poverenja građana u rad Tužilastva koje bi trebalo da bude stožer u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Takođe prisustvo disciplinskog tuzioca DVT Zorana Vidakovića baca sumnju na odluke koje je donosio u prethodnom periodu i nakon ovoga bi morao biti razrešen na narednoj sednici DVT jer je poverenje u njegov rad trajno narušeno, ukoliko sam ne podnese ostavku. Što se tiče prisustva poverenika za samostalnost DVT Gorana Ilića verujem da on nema veze sa bilo kakvom kriminalnom organizacijom i nisam siguran da je uopšte znao ko će sve prisustvovati proslavi. To samo govori u prilog tezi da tužioci moraju da imaju povećan stepen pažnje u odnosu na svoje okruženje. Apelujem da se ovim povodom aktiviraju svi nadležni državni organi, a očekujemo da tužilacka organizacija osudi ovakve postupke svojih najviših funkcionera - zaključio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading