Zorana odgovorila mitropolitu: Ima li u SPC neko mudriji od Amfilohija?!

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Krajnje je vreme u Srbiji prestanu podele na "patriote" i "izdajnike", mnogo nesreće ovom narodu i državi doneli su oni koji su na delili", izjavila je potredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović reagujući na nove optužbe mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ponovo nazvao izdajnikom.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona se zapitala i da li u Srpskoj pravoslavnoj crkvi postoje i neki drugi velikodostojnici koji znaju i imaju nešto drugo da kažu o Kosovu osim bacanja kletvi, uvreda i podele među ljudima.

- Zar u SPC, koja je svakako najzaslužnija za opstanak Srba na Kosovu i koja je zajedno sa našim građanima prošla kroz sve grozote svih ovih decenija, nema nikog mudrijeg, nekog ko malo bolje razume problem Kosova? Ima li u SPC nekog razumnijeg od onog koji je držao parastos živim ljudima da sagleda kako Vlada Srbije i predsednik Srbije pokušavaju da postignu kompromisno rešenje srpskog i albanskog naroda na Balkanu. Ili će i SPC samo dodatno da deli već dovoljno podeljen narod na patriote i izdajnike - kaže Mihajlovićeva dodajući da je "sramno takvo ponašanje pojedinih crkvenih velikodostojnika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading