Ðurić jasan: Nema lakog rešenja za KiM, ali to nas neće pokolebati

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Priština će kad tad morati da ispuni preuzete obaveze", izjavio je direktor kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić i naglasio da je Prištini jedino na umu status i priznanje od Srbije, ali da od toga neće biti ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Neće biti lakog i održivog rešenja za pitanje KiM. To nas neće pokolebati i svakovrsna podrška Srbima na KiM biće još snažnija - kaže Ðurić za sutrašnje "Večernje novosti".

On je dodao da od novog posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine, koji će zameniti Federiku Mogerini, očekuje da bude statusno neutralan i da povrati kredibilitet dijalogu, koji je narušen potezima Prištine.

- Ulazeći u dijalog, mi smo želeli da u statusno neutralnom okviru i Srbima i Albancima na KiM omogućimo da žive što normalnije. Albanski separatisti su se sve vreme nadali da će na taj način malo-pomalo učvršćivati jednostrano proglašenu nezavisnost. Danas su nervozni jer se međunarodna podrška projektu kosovske nezavisnosti kruni. Halabuču, jer ne znaju šta bi drugo - dodaje Ðurić.

 

 

On albanskim vlastima privremenih prištinskih institucija poručuje da ukinu takse na srpsku robu i vrate se dijalogu, jer, kako je naveo, "njihovi birači ne mogu da jedu veliko albanske fantazije, već zaslužuju da žive u normalnom društvu".

- O tome možemo da pregovaramo - rekao je Ðurić.

Direktor kancelarije za KiM kaže da ga nije iznenadilo to što se Ksenija Božović iz Građanske inicijative SDP našla među kandidatima Srpske liste za izbore na KiM, ističući da je ona postupila odgovorno i da je svesna da predstoji teška borba za zaštitu srpskog naroda i interesa na KiM, u koju Srbi moraju ući politički jedinstveni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
nervozna_mala

09.09.2019 06:22

Nema odustajanja i kolebanja, mora se raditi za nas narod.

Ema

09.09.2019 06:30

Borba za naše Kosovo je teška ali verujemo u pravdu na kraju

Djape ja

09.09.2019 06:36

Naj bitnije od svega da mi budemo jedinstveni i složni.

milica

09.09.2019 06:37

Borba i dalje traje.