Žustra rasprava na FPN, ponovo problem mediji

Autor: Tanjug

Vesti

09.09.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je danas, posle sastanka vlasti i opozicije na FPN, na kojem se razgovaralo o biračkom spisku i izbornoj administraciji, da oko toga postoji saglasnost svih prisutnih. Jeste tehnička tema, ali je bilo žustre rasprave, rekao je Antonijević novinarima i dodao da su se učesnici ponovo vratili na temu medija.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ
Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas se održava peti razgovor vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020.

"Mislim da postoji spremnost da se organizuje javno slušanje o funkcionisanju i radu REM-a koje može imati i delove izmene zakona kao rezultat tog javnog slušanja. Znamo da to može zahtevati određeni period, ali jeste jedan od puteva koje vidimo kao izlaz iz situacije koja je u ovom trenutku u medijima", rekao je Antonijević.

On je dodao da su u delu rasprave bili povišeni tonovi, međutim, kaže da se može reći i da se na sastanku došlo do konkretnih i konstruktivnih zaključaka.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

- Postoji spremnost i da se razgovara o efektima dijaloga na FPN sa radnom grupom koja je formirana pri Vladi Srbije, koju vodi Nebojša Stefanović, da vidimo na koji način može da se pretoči ono što su teme na FPN pred radnom grupom - rekao je Antonijević.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

On je naveo da će poslednja tema biti biračko pravo, a sastanak je zakazan za 19. septembar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading