Predsednik u Vatikanu: Vučić stigao u zvaničnu posetu Svetoj stolici

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

11.09.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Vatikanu. Vučić ovom posetom kreće u diplomatsku ofanzivu, koju je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, a za sam start pripremio je "džoker kartu" na koju će zaigrati u slučaju da okolnosti to nalažu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije u Vatikan otišao je sa delegacijom u čijoj je pratnji profesor Darko Tanasković, bivši ambasador Srbije pri UNESCO i dugogodišnji ambasador pri svetoj stolici.

Tanasković je kao ambasador Srbije u Unesko bio direktno uključen u borbu protiv prijema Kosova u Unesko i tu bitku je dobio 2015. godine. 

Borba protiv zahteva Prištine, koji je u njeno ime podnela Albanija, podržana od četrdesetak država, intenzivno je trajala više od pola godine i odvijala se u pariskom sedištu Uneska i u sedištima drugih međunarodnih organizacija.

Saveznici Albanije, među kojima su najangažovaniji u besomučnom lobiranju svim sredstvima bili SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Saudijska Arabija, Austrija, Turska, Slovenija i još desetak zemalja, nastojali su da stvore atmosferu svršenog čina, ali srpsku delegaciju na čelu sa Tanaskovićem to nije obeshrabrilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić stigao u zvaniču posetu Vatikanu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 11, 2019 at 11:16am PDT

Devetog novembar 2015. godine na zasedanju Generalne konferencije Uneska odbijen je zahtev Kosova za prijem u tu Organizaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Daliborka

11.09.2019 19:04

Biće to svakako koristan sastanak.

Nina

11.09.2019 19:28

Nadam se da ce ovaj susret i poseta predsednika ici u nasu korist, u korist Srbije!

Lola

11.09.2019 19:38

Sveta Stolica razume naše probleme i biće na strani Srbije.

nervozna_mala

11.09.2019 19:41

Verujem da ce se vratiti sa dobrim vestima.