Predsednik Vučić stigao u Drvar i poručio: Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije

Autor: Tanjug

Vesti

13.09.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je danas za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Drvar je većinski srpska opština na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera... nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo - rekao je Vučić.

Vučić je u Drvar došao sa ministrima odbrane i finansija, Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim, a domaćin u toj opštini mu je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece, i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

- Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti ulzozeno - rekao je Vučić.


Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrebljen na anjbolji način, rekao je predsednik, dodajući da pre pet-šest godina nije moglo da se pomogne ali da to nije pitanje njegove ili nečije volje već da li imate zdravu državu, mogućnosti za to.

- Sutra da ne budem predsednik ostaće zapisano da sam svakoj opštini u RS, ali i u Glamoču, Drvaru, Petrovcu uložili za školu, vrtić... Nema opštine gde Srbija nije pružila pomoć - poručio je Vučić.

 

 

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima i naglasio da ovo nije kraj podrške Srbije.

- Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije - poručio je predšednik Vučić ispred vrtića "Majka hrabrost" u Drvaru.

On je dodao da će Srbija nastaviti da pruža podršku ovom kraju i da će dati što bude potrebno.

Posebno je naglasio i da će biti doneta odluka o davanju posebnih subvencija za nase ljude koji zele da ulažu u ove četiri opštine -Petrovac, Drvar, Grahovo, Glamoč.

Te opstine će imati poseban podstrek Srbije, rekao je Vučić i dodao da novac za Drvar neće biti mali.

- Osećaćete sve veću pomoć Srbije - rekao je Vucicć ističući da se danas slavi život i da je srećan što je u vrtiću video 57 mališana.

- Gledaćemo da obnovimo sve, jer moramo da pokazemo snagu razvoja, jacanja ekonomije i snagu bućnosti u koju verujemo - poručio je Vučić i pozeleo građanima dug i dobor život, kao i da imaju vise dece.

 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Dodik: Važno nam je da je Srbija ovde sa nama

- Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde i da zajedno rešavamo pitanja - poručio je srspki član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas u Drvaru, u Federaciji BiH, domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučić danas boravi danas u Drvaru povodom obeležavanja "Dana sećanja" - pomen na stradale Srbe u 20. veku, a obišao je vrtić "Majka hrabrost".

Dodik je poručio žiteljima Drvara, koji su se okupili da dočekaju srpskog predsednika, poručio da su došli da im kažu da su uz njih, da će biti uz njih i da će zajedno prolaziti kroz mnoge druge izazove.

- Tu smo da gradimo novi život, zajedno smo sa vama", poručio je Dodik.

On je istakao da Vučić bezgranično pomogao srpski narod, u četiri opštine u Federaciji, kao i 63 opštine u RS, te da se zahvaljujući njemu sprovod projekte i grade objekti koji će obeležiti prisustvo Srbije u tim opštinama.

- Čitav narod vam je zahvalan. Verujem da vi ni sami ne znate koliko poštovanja uživate u narodu i koliko se ceni vaša podrška. Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde sa nama, da zajedno sa vama rešavamo pitanja - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Sava

13.09.2019 17:42

Predsednik takodje brine o srpskom narodu koji živi na prostoru Republike Srpske.

Tanjica

13.09.2019 19:19

Srbija je uvek uz Republiku Srpsku! Zivela Srbija! Zivela Republika Srpska!

Jana

13.09.2019 19:39

Srbija je uz vas.

Master

13.09.2019 20:11

Moramo biti jedinstveni kao narod da bi opstali.