Diskriminacija Srba je opasna! Srpska lista: Ponovo ćemo uložiti žalbu na odluku da ne mogu glasati građani sa srpskim dokumentima!

Autor: Republika

Vesti

14.09.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsenik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je odluka kosovske Centralne izborne komisije (CIK) da odbije žalbu ove najjače stranke kosovskih Srba diskriminatorska i najavio novu žalbu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

Veće za žalbe CIK-a odbacilo je žalbu Srpske liste na upustvo komisije prema kojem na predstojećim parlamentarnim izborima 6. oktobra mogu glasati samo birači koji imaj kosovska dokumenta.

- Odlukom da se odbije žalba Srpske liste na protivzakonito i diskriminatorsko uputstvo kojim se oduzima pravo glasa Srbima na KiM nastavlja se silovanje pravde od strane kosovskih institucija, izjavio je Simić.

On je istakao da je uveren da je ova odluka CIK protivzakonita i antisrpska i da je, kako navodi, "podržana od strane nekih zapadnih ambasada, albanskih partija i privatnih Srba poslušnika, koji sprovode politiku protiv sopstvenog naroda".

Simić je najavio da će Srpska lista, u zakonskom roku podneti žalbu na ovu odluku u nadi da postoji bar malo pravde u ovom začaranom krugu nepravde i podlosti.

- Svi ovi sinhronizovani napadi na srpski narod imaju za cilj da nas oslabe. Ono što svi u Prištini i poslušni Srbi i stranci i albanski lideri zaboravljaju, ovo nije ni 1999, ni 2004, a ni 2008. Srbija je ekonomski jača i snažnija, a politika predsednika Aleksandra Vučića je centrifugalna sila kojom se brišu sve razlike i razmirice a srpski narod jača i sabija svoje redove kako bi zaštitio sopstvene interese i opstanak na KiM, poručio je Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Dax

14.09.2019 07:27

Pod hitno stati na put diskriminaciji srba na KiM-u.

Helena

14.09.2019 08:25

Srpska lista treba da se zali.

Jana

14.09.2019 08:26

Pritisak na Srbe se nastavlja.

Verica

14.09.2019 08:27

Srpska lista ponovo ce uloziti zalbu na odluku Pristine da ne mogu glasati gradjani sa srpskim dokumentima.