(FOTO) NEMA TIH USLOVA DA ODGOVARAJU DS-u: Odlučili se za bojkot izbora

Autor: Tanjug

Vesti

14.09.2019

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka odlučila je danas da neće učestvovati na predstojećim izborima "pod ovim uslovima", ali će nastaviti borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ
Glavni odbor Demokratske stranke sastao se danas iza zatvorenih vrata, u prostorijama Opstine Stari grad

Na današnjem redovnom zasedanju Glavnog odbora u Beogradu DS je, kako su saopštili, apsolutnom većinom glasova donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali će nastaviti "aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, kao i intenzivnu komunikaciju sa Evropskim parlamentom i drugim međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove".

Sednica je održana iza zatvorenih vrata, pa novinari nisu mogli da čuju argumente predsednika DS-a Zorana Lutovca u prilog bojkotu, koji je i do sada zagovarao, ali ni one koji su imali drugačiji stav.


U saopštenju se navodi da je on rekao da aktuelna vlast "intenzivnom medijskom kampanjom, koja se čvrsto pretvara u hajku, uzurpacijom institucija i suspenzijom prava, ne ostavlja prostor za drugačiji odgovor od bojkota".
Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

- Bojkot kao sredstvo nije sam sebi cilj, već delotvorno sredstvo pritiska - rekao je Lutovac.


U saopštenju se ne navodi da li je bilo govornika koji su za izlazak na izbore, a deo demokrata, prema pisanju medija, nije bio za bojkot.

Među najoštrijim protivnicima bojkota je Radoslav Milojičić Kena, koji je danas govorio na sednici glavnog odbora.

Stav da odluku o bojkotu treba pažljivo razmotriti u medijima su zastupali Balša Božović, Tamara Tripić i Goran Ješić, koji su takođe danas govorili.
Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Pored predsednika stranke Zorana Lutovca, sednici su prisustvovala 194 člana glavnog odbora, među kojima su Dragan Šutanovac, Balša Božović, Gorica Mojović, Goran Ješić, Slobodan Milosavljević, Vida Ognjenović...

Posle sednice GO DS, u prostorijama Opštine Stari grad, održana je konstitutivna sednica Glavnog odbora Ujedinjene Demokratske stranke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Miki

14.09.2019 15:28

Bojkotuju oni sami sebe, nisu ni pokusali na fer nacin da bar predju cenzus na izborima, jer SNS je enigma za njih i stranka koja ce odneti apsolutnu pobedu.

Tresimesi1

14.09.2019 15:38

Bojkot im je drugi naziv za krah i nemogućnost da se domognu vlasti na izborima na legalan način.

Bb0

14.09.2019 15:47

Kukavicluk,znaju da ne mogu preci cenzus pa se kriju iza bojkota.Budite face pa se borite fer i posteno bez obzira na rezultat.

Drazen

14.09.2019 15:50

Kao da je DS neki bitan faktor. Prodali su se Djilasu.