Đurić: Kosovo je oštro podeljeno na Srbe i saradnike Aljbina Kurtija

Autor:

Vesti

15.09.2019

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić gostovao je danas u jutarnjem programu tv Pink, rekavši da su izbori na Kosovu "od izuzetne važnosti za Srbe kako bi se održao uticaj republike Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Marko Đurić je naglasio da su izbori jedini instrument preko koga Beograd može da učestvuje u kreiranju politike na Kosovu i zato je veoma važno da svi shvate ogroman značaj koji ima predstojeći izborni proces.

Tokom gostovanja Đurić je naglasio da na Kosovu postoje Srbi koji se zalažu za nezavisnost južne srpske pokrajne.

- Imate izjavu Albina Kurtija koji je rekao da su za njega Rada Trajković i ostali prihvatljivi kao politički saradnci - rekao je Đurić.

Govoreći o izbornom procesu Đurić je rekao da Albanci na Kosovu žele da smanje broj Srba glasača tako što će onemogućiti glasanje sa bilo kojim dokumentom.

- Ali bez obzira na sve Srbi treba da izađu u što masovnijem broju - rekao je Đurić.

- Ovi izbori nisu jednostavni stranački izbori već je politička scena na Kosovu podeljenja na dva bloka: Srpski blok i blok koji pripada Aljbinu Kurtiju - rekao je Đurić i naglasio da je Đilasu lako da podržava nezavisnost i podržava Srbe koji ne prate interese matične države kada ima prihod od 6 miliona evra.

Đurić: Vučić je sa svojim timom preokrenuo političke tokove na Kosovu

Đurić je još jednom podsetio da predsednik Vučić i ceo tim vlade uspeo da preokrene mnoge negativne tokove u vezi sa Kosovom.

- Činjenica je da imamo 15 povlačenja priznanja Kosova, činjenica je isto tako da sami Albanci priznaju da se sprema još 10 povlačenja - izjavio je Đurić.

U borbi za Kosovo i Metohiju veoma je važna i činjenica da je Srbija danas mnogo ekonomski jača. Za razliku od države iz 2012. godine koja nije mogla da isplaćuje ni najelementarnije obaveze, danas je Srbija ekonomski jaka zemlja koja ulaže u infrastrukturne projekte u koje nije ulagano decenijama, naglasio je Đurić.

Đurić takođe apostrofirao da je u borbi za Kosovo izuzetno važno i to što je predsednik Vučić poštovan u svetu čime se povećava ugled Srbije i stiču saveznici oko pitanja Kosova. Još jednom je podsetio da je predsednik naglasio da rešenje kosovskog pitanja ne može biti bez zadovoljenja srpskih interesa.

- A jedan značajan korak ka zadovoljenju naših interesa jeste učestvovanje Srba na predstojećim izborima na Kosovu - zaključio je svoje gostovanje Marko Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ceca

15.09.2019 07:54

Bastac i Djilas su ostavili samo dugove gradjanima Beograda.