Mihajlović: Rektorat pripada svim studentima, niko nema prava da ga okupira

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.09.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je danas blokadu zgrade rektorata i upad studenata koji se predstavljaju kao članovi "Jedan od pet miliona" koji traže da zauzmu sedište Beogradskog univerziteta.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Beogradski unverizitet i zgrada rektorata je otvorena za sve studente i studentkinje i niko nema prava da ga prisvaja, blokra niti zauzima i uzurpira. Svako od studenata i studetkinja ima pravo da iskaže svoj stav, ali nema pravo da blokira rektorat. Kao studentkinja i ja sam protestvovala po raznim pitanjima, ali nikad nismo zatvarali univerzitet - naglasila je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da je na beogradskom univerzitetu diplomirala, magistrala i doktorirala.

- I baš u zgradi rektorata odbranila sam doktorsku disertaciju i dobila diplomu doktora ekonomskih nauka. Zato smatram da niko nema prava da okupira zgradu rektorata, jer pokazuje da na beogradski univerzitet nije došao zbog znanja, već zbog nekih svojih političkih ciljeva - naglasila je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading