Šešelj junior skupio više od 100.000 potpisa za UKIDANJE IZVRŠITELJA

Autor: Tanjug

Vesti

17.09.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanici Srpske radikalne stranke predali su danas predsednici Skupštine Srbije novi Predlog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju, za koji su, kako je kazao Aleksandar Šešelj, sakupili više od 100.000 potpisa podrške građana Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Šešelj

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj kazao je na konferenciji u Skupštini da je SRS skupila više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv javnih izvršitelja, tj. za ukidanje institucije javnog izvršitelja.

- Skupštini Srbije ćemo predložiti potpuno novi Predlog zakona o izvršenju, koji više neće dopuštati da nam se dešavaju ovakve pljačke kakve smo imali prilike da vidimo u prethodnom periodu, a koje su nam doneli javni izvršitelji - kazao je Šešelj.

Podsetio je da je institucija javnog izvršitelja uvedena u naš sistem 2011. godine, a da ju je uvela Demokratska stranka.

- Mi mislimo da se ta institucija u praksi pokazala kao vrlo nepravedna i nehumana - kazao je Šešelj i dodao da SRS želi da svojim predlogom zakona onemogući da bilo ko, a pogotovo zbog malih potraživanja, ostane bez krova nad glavom.

Naveo je da se u njihovom predlogu propisuje da niko ne sme da ostane bez minimum 12 kvadrata stana, tj. stambenog prostora, po članu domaćinstva, kao i da bi vratili izvršenja u sudove.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading