Orlić o bojkotu izbora SZS: Srbija će sprečiti nasilnike da dođu na vlast

Autor: Tanjug

Vesti

17.09.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ko želi da učestvuje na izborima više je nego dobrodošao, ko ne želi ne mora, ali da ukinu demokratiju i spreče građane da na izborima sami kažu kakvu budućnost žele, to ne mogu da učine", kazao je danas poslanik SNS-a Vladimir Orlić, komentarišući odluku Saveza za Srbiju da svi u savezu bojkotuju predstojeće redovne parlamentarne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

Orlić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše tu odluku, u Skupštini Srbije kazao da je to juče Boško Obradović saopštio ispred svih i ocenio da je to učinjeno kako bi se "videlo ko tamo kroji politiku, ako o politici može da se priča".

Kako je naveo, svi su prihvatili politiku Boška Obradovića, "sve ono najgore od Obradovićevih stavova što su nekada osuđivali, sada predstavlja njihovo zajedničko stajalište".

Prema rečima Orlića, 2017. godine svi su, osim Boška Obradovića, govorili da Misija OEBS-a znači da će izbori biti slobodni, a zajedno su potpisali i papir da žele da OEBS nadzire izbore.

- Jedino je Boško Obradović govorio da je OEBS nebitan. Danas, 2019. godine, svi zajedno ponavljaju priču Boška Obradovića i to vam je pokazatelj ko tamo kroji vrednosti i po kome se oni ravnaju i niko od njih ne treba da se ljuti kada im sutra neko kaže da su prihvatili da sprovode politiku Boška Obradovića - naveo je Orlić.

 

 

Dodaje da i primer gde Boško Obradović stane ispred svih njih i kaže da je OEBS nebitan to dokazuje.

- Interesantno je da nisu bili prisutni čak ni svi osnivači tog Saveza na tom njihovom zajedničkom saopštenju za medije, čak nisu svi rekli da idu u bojkot. Pitanje je šta se dešava među njima, šta će se dešavati dalje - naveo je Orlić.

Kako je kazao, da li će učestvovati na nekim izborima ili neće, to je njihov problem, ali Srbija neće dozvoliti da oni aktivnostima poput one u Rektoratu zaustave život cele zemlje.

- Srbija neće dozvoliti da oni koji prete nasiljem smatraju da mogu da se dokopaju bilo koje vlasti na taj način. Narod se pita ko će biti na vlasti i to na poznat način u demokratskim i civilizovanim zemljama, a to su izbori - naveo je.

Orlić je odgovarajući na pitanje šta očekuje od glasanja građana i koje liste će preći cenzus, kazao da ne može da kaže kako će građani glasati, te da to ne može niko da zna unapred.

- Po onome što pretpostavljam, realno je da više lista pređe cenzus, što će zavisiti od kampanje, tema kojima se budemo bavili, ali i od naše sposobnosti da na negativne kampanje reagujemo na pravi način - kazao je Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Dejan

17.09.2019 15:42

Ma kakav bojkot opozicija će samo olakšati narodu da izkažu svoju volju na izborima. Imaće manje problema da na listiću zaokruže svoj glas. Velika će pobeda biti SNS-a, jer narod ceni i poštuje njihov odnos prema narodu.

BozaB

17.09.2019 15:46

Srbija nikada nije bila niti ce biti za nasilnike!

Maja

17.09.2019 16:05

Narod bira vlast a ne bojkot!

Jeca

17.09.2019 16:11

Narod Srbije ne zeli da ih nasilnici i lopovi vode i upravljaju njihovim zivotima.