Stefanović o akciji protiv plana Prištine za Interpol

Autor: novosti.rs

Vesti

18.09.2019

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpolu, poručio je u sredu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za učlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je uveren da će se Priština do samog kraja boriti da postane član Interpola, ali i da će Srbija, uz podršku svojih partnera, uspeti da to spreči:

- Te izjave su pokušaj da se ublaži ta tema, da bismo mi mislili da Priština neće aplicirati i da odustanemo od aktivnog rada na sprečavanju njihovog delovanja.

On je podsetio da ponovna kandidatura Kosova u Interpol nije imala dovoljnu većinu na sednici Izvršnog komiteta i da taj zahtev nije bio na dnevnom redu za glasanje. Stefanović je naveo da će prema pravilima Izvršnog komiteta, kandidatura Kosova biti predstavljena kao informacija što, kako je objasnio, znači da svaka država u bilo kom trenutku, pre zasedanja Generalne skupštine Interpola, može da kandiduje tu temu i da zahteva da se učlanjenje tzv. Kosova u tu organizaciju stavi na dnevni red:

- Mi smo potpuno svesni da oni to nameravaju da urade i da moramo da se borimo. Nećemo odustati, naše lobiranje je aktivno i mi ćemo do glasanja 18. oktobra lobirati i predstaviti sve razloge zašto mislimo da bi to bio pogrešan potez.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Miki

19.09.2019 07:00

Šta će šiptari u Interpol? Već su na poternicama, dosta im je.

Petar M

19.09.2019 07:06

To ce biti samo jos jedan propali pokusaj Pristine.Izgubice kao i proslog puta.

Mirjana

19.09.2019 07:06

Siptari nece uspeti u svojim podmuklim, podlim i dvolicnim igrama. Srbija zna sa kim ima posla.

Maja

19.09.2019 07:09

Kako će Međunarodna zajedna to dozvoliti?