Poziv iz Berlina stigao na Andrićev venac: Merkelova tražila susret sa Vučićem u Njujorku

Autor: Tanjug

Vesti

19.09.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputila je krajem prošle sedmice poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja Generalne skupštine UN, piše Blic u sutrašnjem izdanju.

RepublikaFoto: Tanjug/Press služba predsednika Srbije
Aleksandar Vučić i Angela Merkel

- Kancelarka Merkel tražila je bilateralu s predsednikom Vučićem u Njujorku - kaže izvor lista i navodi da će "svakako najznačajnija tema biti perspektiva dijaloga Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada".

Nemačka je, kao joše neke evropske zemlje, insistirala na ukidanju kosovskih taksi na srpsku robu i predlagala, s Francuskom, ponovno uspostavljanje kontakta između Beograda i Prištine o tom pitanju, ali do toga nije došlo zbog kosovskih izbora, zakazanih za 6. oktobar.


- Sastanak u Njujorku sledeće nedelje biće prilika da kancelarka i predsednik Srbije još jednom razmotre situaciju oko kosovskog problema i način da se dijalog nastavi odmah nakon kosovskih izbora - zaključuje Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Miki

20.09.2019 07:07

Predsednika dakle očekuje bitan sastanak sa Merkelovom.

Darko

20.09.2019 07:47

Pitanje Kosova i Metohije je najznačajnije i najosetljivije pitanje koje utiče na čitav region, stoga me ni ne čude stalni pozivi koje Vučić dobija od visokih zvaničnika.

Dušan

20.09.2019 07:58

Nemačka ko vodeća država Eu,mora da natera Prištinu i institucije na KiM da poštuju pre svega evropske zakone i standarde. Eu tvrdoglavo vodi politiku dvostrukih aršina.

Marko

20.09.2019 08:09

Spremaju se novi pritisci na Vucica i Srbiju .