Rat u vladajućoj koaliciji! Šormaz: SPS leti u opoziciju! Tončev: Vučić se pita!

Autor:

Vesti

25.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner naprednjaka Dragan Šormaz poručio je socijalistima da bi trebalo da odu s vlasti i oprobaju se u opoziciji nakon predstojećih izbora. Ova izjava člana Glavnog odbora SNS otvorila je novu seriju žestokih optužbi članova najjače stranke u vladajućoj koaliciji na račun koalicionih partnera.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/ST/N.MANDIĆ/printscreen/N1
Burno u vladajućoj koaliciji

- Sa SPS ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada - kategoričan je Šormaz, koji je dodao da su Aleksandar Vulin i SPO poželjni partneri.

Iz redova socijalista poručuju da svako ima pravo na svoj stav, ali poslednju reč ima Vučić.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Dragan Šormaz

Osim Šormaza, u nešto zavijenijoj formi oglasio se i potpredsednik SNS Milenko Jovanov. Prema njegovim rečima, treba dobro analizirati doprinos koalicionih partnera kako u pogledu glasova koje donose tako i njihovog ponašanja nakon izbora, kao i koliko se bore za zajedničku politiku i koliko su spremni da je sprovode.

Šormaz: Sa SPS ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada

- Ne treba se unapred odricati bilo koga, ali mislim da smo u prošlosti bili previše darežljivi i popustljivi. Kada pogledate parlament, lako možete da vidite da se u njemu bore poslanici stranke Aleksandra Vulina, Marjan Rističević i jedan jedini poslanik partije Rasima Ljajića Vladimir Marinković. Ako je to doprinos koji naši partneri s liste mogu da daju, onda im pozicije treba dovesti u ravan s tim - rekao je Jovanov.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Inače, posle pobede na izborima 2016. godine koaliciji oko SNS pripao je 131 mandat, od toga je 34 mesta otišlo je partijama partnera.

Jovanov: Ne treba se unapred odricati bilo koga, ali mislim da smo u prošlosti bili previše darežljivi i popustljivi

S druge strane, lider JS Dragan Marković Palma uzvratio je tako što je kandidovao Ivicu Dačića za premijera, a za naš list poručuje - pita se samo Vučić.

Marković: Šormaz je pocepani šporet sa otpada kome su furuna i plotna izgorele

- Dragan Šormaz je pocepani šporet sa otpada kome su furuna i plotna izgorele. Otpad, to je njegova politička vrednost, ko njega šta pita!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Poslanik SPS Novica Tončev za Srpski telegraf ističe da ga prepucavanja ne interesuju:

Tončev: Za odnose između SPS i SNS merodavno je samo ono što kaže predsednik Vučić

- Uz dužno poštovanje svih kritičara, u praksi se pokazalo da je za koalicione odnose između SPS i SNS merodavno samo ono što kaže predsednik Vučić. Mi smo kao stranka uvek bili džak za udaranje sa svih strana, ali smo imuni na to. Nisam stekao utisak da na relaciji Vučić-Dačić postoji neki jaz koji bi potvrdio ove prozivke. Svako može da iznese mišljenje, mi smo slobodna i demokratska država.

Vučević: Prvo da vidimo šta će građani reći na izborima. Potom ćemo sesti i odlučiti o koalicijama

U mirnijem tonu celu situaciju ocenjuje potpredsednik SNS Miloš Vučević: - Polako. Prvo da vidimo šta će građani reći na izborima. Potom ćemo sesti i odlučiti o koalicijama. SNS će morati da redukuje i odnose u predizbornoj koaliciji. To je nužnost ako želimo da nastavimo saradnju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva: Sa Dačićem i Palmom korektna saradnja

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović za Srpski telegraf poručuje da u SNS nije tajna da unutar stranke postoji mišljenje da koalicioni partneri imaju mnogo više nego što je to njihova realna snaga, dok s druge strane manjka njihove kolegijalnosti onda kada je to SNS potrebno:

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Dragan Marković Palma

- To je pitanje o kome će se svakako razgovarati, pogotovo jer smo već ušli u izbornu godinu. I nema sumnje da je mnogo poštenije da se sve stranke prvo samostalno izmere na izborima, da se jasno vidi kolika je njihova podrška u Srbiji i koju podršku uživaju kod građana, pa da posle izbora na osnovu tih rezultata razgovaramo o eventualnim koalicijama. Upravo onako kako to radi SPS Ivice Dačića i JS Dragana Markovića, koji na izborima nastupaju samostalno i s kojima u Vladi Srbije imamo korektnu saradnju. U suprotnom, svi drugi politički partneri SNS živeće, žive i preživljavaju samo na leđima Aleksandra Vučića.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading