Ja sutra govorim u UN, a ti, Hašime? Vučić oduvao Tačija usred Njujorka

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija je u Ujedinjenim nacijama, a takozvano Kosovo nije", poručio je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući predsedniku kosovskih institucija Hašimu Tačiju i istakao da je važno da Albanci to razumeju kako bi razmislili kakvu budućnost žele.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je tako prokomentarisao komentar Hašima Tačija da je on u UN ušao "kroz vrata", a Vučić "sa plafona" i to posredstvom naroda Kosova.

- Možda sam ja ušao sa plafona, ne znam kojim putem je on ušao, ali ja govorim sutra u velikoj sali Generalne skupstine UN, a kad ti govoriš, Hašime, kad je tvoj raspored? Pa, nikad. Ulazio na vrata, na plafon, Srbija je u UN, a vi niste. I dobro bi bilo da to znate, da biste razmislili kakvu budućnost želite, i želite li kompromis ili da se i dalje inatite - rekao je Vucicć.

Vučić kaže i da je razumeo Tačijeve reči da je njega, Vučića, izabrao srpski narod na KiM.

- Ponosan sam na to, verujem da će i ubuduće birati najbolju budućnost, da će uskoro izabrati Srpsku listu i da će u budućnosti glasati i za SNS i Srpsku", rekao je Vučić.

 

 

Ističe, međutim, da Albanci u NJujorku imaju najsnažnije uporište:

- Centar albanske snage nije u Prištini, ni Tirani, već u Njujorku - rekao je Vučić i podsetio da je treća prizrenska liga formirana u Njujorku, 1946, i da nas je ona "najskuplje koštala", jer su iz Njujorka uložene ogromne sume novca.

Upitan kako komentariše to što su kosovski Albanci "jurili zvaničnike po restoranima kako bi se slikali", Vučić kaže da oni rade svoj posao, a da mi radimo svoj.

Njima ne ide tako lako, kaže, a naš posao je da im ni ubuduće ne ide tako lako.

Vučić je rekao da je i šef albanske diplomatije Gent Cakaj, koji je poreklom sa Kosmeta, rekao da oni u Njujorku rade na priznavanju Kosova, ali i poručio da oni svakako ne mogu Srbiji da zabrane što radi svoj posao na povlačenju priznanja.

Na pitanje da li mu je to zamereno i "provučeno" na dosadašnjim sastancima u Njujorku, Vučić je rekao da nije "provučeno", već rečeno, bezbroj puta na svakom sastanku, i da je to nešto uobičajeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Bata Kole

25.09.2019 16:23

Taci ce da aplaudira.

Darko

25.09.2019 16:39

Tači može samo mašta da govori na generalnoj skupštini UN.

Vitki

25.09.2019 18:07

Kretenu i zlocincu Taciju ne treba ni da se odgovara.

Ela

25.09.2019 18:08

Svaka cast predsednice! A Taci ce verovatno biti u magarecoj klupi.