Radi Trajković samo mrtav Oliver Ivanović valja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.09.2019

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je članica novoformirane koalicije Srba na Kosovu "Sloboda" Rada Trajković započela izbornu kampanju na mestu gde je lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović mučki ubijen, pokrenuta je lavina pitanja: gde je Trajkovićeva bila kada je Ivanović bio u pritvoru, kakav je njen odnos bio sa političarem pre nego što je završio tragično u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine i da li njoj samo mrtav Ivanović valja s obzirom na to da je njegovu smrt iskoristila za svoje političke interese, što je osudila i supruga političara Milena Ivanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Rada Trajković

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je da je Rada Trajković iz koalicije "Sloboda" imala mnogo neslaganja sa pokojnim Oliverom Ivanovićem i zapitala gde je bila dok je bio u pritvoru.

Božović, koja je kandidat Srpske liste za poslanika na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, kaže za Kosovo Onlajn da Radu Trajković podseća na mnoga politička neslaganja i sukobe koje je imala sa pokojnim Ivanovićem.

Ona ju je upitala gde je bila tri i po godine dok je Oliver Ivanović bio u pritvoru, na koliko se njegovih suđenja pojavila i koliko ga je puta za to vreme posetila.

- Da li ste ga možda posetili kad je bio u kućnom pritvoru, a znam da niste. Pitam vas i gde ste bili prethodnih 20 meseci svakog šesnaestog kada je Građanska inicijativa SDP na ovom mestu tražila nalogodavce i ubice Olivera Ivanovića i palila sveće - izjavila je Božović.

Božović je ovo izjavila ispred stranačkih prostorija Građanske inicijative SDP, sa istog mesta odakle je, ispred spomen ploče stradalom Ivanoviću u predizbornu kampanju krenula jedna od liderki koalicije "Sloboda" Rada Trajković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milena Ivanović

S druge strane supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović ocenila je da je "sramno i licemerno" što je članica novoformirane koalicije Srba na Kosovu "Sloboda" Rada Trajković započela izbornu kampanju na mestu gde je Ivanović ubijen i dodala da na taj način pokušava da prikuplja jeftine političke poene.

Udovica ubijenog lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića istakla je danas da je njena porodica, u trenucima kada je njen suprug bio žrtva konstruisane optužnice za ratne zločine, najveću podršku imala od predstavnika Republike Srbije, a da ga danas "koriste oni koji ga nikada nisu ni posetili, ili poslali makar jedno pismo".

Milena Ivanović je rekla da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić više uradio za Olivera Ivanovića nego svi oni koji o njemu danas govore.

- Ovi političari koji su sada na vlasti pružali su mu svaki vid podrske. Marko Đurić je od prvog dana bio uz nas, za sve što nam je bilo potrebno, bezbroj puta je posetio Olivera, odnos im je bio sjajan, a to će vam potvrditi i Oliverova porodica. Marko Đurić je Oliveru uneo telefon u zatvor da bi mogao da se čuje sa nama - kazala je Milena Ivanović.

Ona je istakla da se, u vezi sa Ivanovićevom smrću, "namerno plasiraju informacije koje odgovaraju Prištini", i da "ne može da ćuti dok neki pokušavaju da Srbiju okrive za ubistvo".

- Oliverovo ubistvo se koristi za političke igre i to nas udaljava od istine. To je neko učinio da bi mozda napravio situaciju koju danas imamo na terenu, ali računam da ćemo do istine doći - rekla je Milena Ivanović.

Govoreći o Radi Trajković, Milena Ivanović je rekla da je "neumesno da nekoga ne podržiš onda kada mu je najteže, a da ga onda koristiš za zadovoljenje nekih interesa".

- Ne želim da je prozivam, već da se sabere i da odgovori šta je rekla kada je podignuta optužnica protiv Olivera. Ne možes jedan dan da govoriš da je neko ratni zločinac, a onda da ga koristiš na ovaj način - kazala je Milena Ivanović.

Ona je istakla da ne može da kaže da oni koji su bili Ivanovićevi politički protivnici u jednom trenutku, imaju ikakve veze sa njegovom smrću.

- Ovaj haos na KiM je možda bio nečiji cilj, možda je to neko pratio i čekao pravi trenutak, i onda ubio Olivera da bismo se mi danas svađali između sebe - rekla je Milena Ivanović, dodavši da ne odbacuje ni mogućnost da su "stranci" imali udela u tome.

Prema njenim rečima, odluka Ivanovićeve stranke da sarađuje sa Srpskom listom je poruka jedinstva, jer upravo je Oliverovim ubistvom neko hteo da razjedini Srbe na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Miki

30.09.2019 11:32

Rada Trajkovic, skuplja jeftine politicke poene , svojom izjavom vezano za ubistvo Ivanovica.

Helena

30.09.2019 12:09

Svima je jasno za cije interese Rada radi.

Tanjica

30.09.2019 12:57

Nije ga postovala dok je bio ziv,a sada glumi da ga postuje kada ga vise nema.

BozaB

30.09.2019 14:30

Rada je zamislite dobila cak i kasetu.Zena nije sva svoja to je jasno.