Predsednik Srpske liste Rakić obećao: Zaposlićemo više od 1.000 Srba

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve akcije Prištine, koja tokom izborne kampanje pokušava da spreči zvaničnike iz Beograda da se obrate građanima na KiM, ali i mnoge druge koje ostaju nezabeležene, imaju za cilj da se izvrši pritisak na Srbe pred izbore kako bi se smanjio broj glasova za Srpsku listu (SL) i omogućilo da neki "albanski miljenici" osvoje mandate u kosovskoj skupštini", izjavio je predsednik SL Goran Rakić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić

On je za današnje "Večernje novosti" najavio otvaranje više od hiljadu novih radnih mesta u cilju opstanka mladih na KiM, ističući da je suštinski cilj SL opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini.

- Pre svega, očekujemo da izbori 6. oktobra budu praznik srpske sloge, jedinstva i odlučnosti da se opstane i ostane na našem Kosovu i Metohiji. Srpska lista je jedina garant čuvanja pupčane vrpce između Beograda i Srba na Kosmetu - kaže Rakić.

 

 

On je istakao da je Srbija zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića obezbedila više od 1.000 radnih mesta u institucijama na KiM, zdravstvu, prosveti, organima lokalne samouprave, kulturnom i ostalim sektorima.

- Dakle, hiljadu mladih Srba, hiljadu porodica dobiće radno mesto i opstati na našem Kosmetu - naglašava Rakić.

On je podsetio da će zbog odluke Prištine da ukine pravo glasa Srbima koji nemaju dokumenta tzv. Kosova više od 4.000 Srba biti onemogućeno da glasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Marko

02.10.2019 07:32

Necemo dozvoliti da Albanci vladaju nasim KiM.

Ana

02.10.2019 07:47

Podrska,i do pobede.

Rada

02.10.2019 07:49

6.oktobra svi na biralista jedinstveno.

Nemanja

02.10.2019 07:51

Do pobede i ocuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta nase zemlje.