Pacoli: Budući premijer koji kaže da će zadržati takse - LAŽE, sem tvrdoglavog Haradinaja!

Autor: Agencije

Vesti

02.10.2019

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da će takse na robu iz Srbije ukinuti bilo koji kosovski političar koji bude izabran za novog premijera, izuzev premijera Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja, preneo je danas portal Kossev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

- Ponavljam, taj pobednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Ja isključujem Haradinaja iz ovoga, jer ga poznajem kao tvrdoglavog i kad se fiksira na nešto, ne možete to da promenite kod njega. Ne menja svoj stav - rekao je Pacoli na KTV.

Kako je kazao, Haradinaj može da prekrši obećanje ali neće odustati od taksi, a ocenio je i da svi ostali koji su podržavali ideju o taksama nakon izbora neće imati isti stav.

- Postoji mišljenje da on ne može koegzistirati s porezom, ali može ih ukinuti ako želi da razmišlja dalje. S druge strane, drugi će ukinuti porez i osloboditi put dijalogu. To je realnost koja nas čeka posle izbora - dodao je Pacoli.

Pacoli je optužio odlazećeg zamenika premijera Envera Hodžaja da je članove vlade prevario kada je tvrdio da je obezbedio podršku američke ambasade za uvodjenje prvobitne mere od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine koja je bila na snazi nekoliko nedelja pre uvodjenja takse od 100 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Na sednici sam video da je to na dnevnom redu. Upitao sam ga o čemu se ovde radi. I premijer i potpredsednik vlade Ljimaj su se koncentrisali na moje pitanje. Rekao mi je – ja sam to uradio s Amerikancima. Samo što sam došao iz ambasade, razgovarao sam s Amerikancima, ovaj posao je završen, samo napred - kazao je Pacoli.

Kako je dodao, kasnije se pokazalo da to nije istina, da niko nije razgovarao sa američkom ambasadom.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 6. oktobra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

02.10.2019 08:14

Domišljati ljudi,a mi ?