Hapsiće redom Srbe na Kosovu! Kurti i Rašić najavili šta će biti ako oni pobede

Autor:

Vesti

03.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbima na Kosovu i Metohiji crno se piše ako pobede Nenad Rašić i njegov šiptarski prijatelj i mentor Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja. Jedan od prvih njihovih poteza, bar prema onome što je Kurti poručio sa predizbornog mitinga, biće da zaposle nove specijalne tužioce, pošto ih, kako je rekao, nema dovoljno da bi se optužili svi Srbi koji su počinili ratne zločine.

RepublikaFoto: Republika
Kao rođena braća: Rašić i Kurti

A sa čovekom koji šalje takve zlokobne poruke, Nenad Rašić, kandidat koalicije Sloboda (u kojoj je sa Radom Trajković, glasnogovornicom Đilasovog SZS na KiM) za kosovskog premijera pozira ispijajući prijateljsku kaficu.

Na predizbornom skupu u Đakovici, Kurti je izgovorio doslovno sledeće: - Ništa ne dugujemo Srbiji, ali ona duguje nama. Dok se prisećam otvorenih rana koje imamo, zaključujem da će moja najveća odgovornost, kao budućeg premijera, biti da zalečim otvorene rane našeg naroda. Treba povećati broj specijalnih tužilaca koji se bave ratnim zločinima i profesionalnu i finansijsku podršku za njih. Nema pravde za te zločine, Srbi moraju odgovarati - poručio je Kurti, čije je reči preneo prištinski dnevni list Koha.

Rašiću je ovo drugi ozbiljan antisrpski potez u samo dva dana. Podsetimo, on je skandalizovao svoje sunarodnike video-klipom u kojem na albanskom priča o tome kako je Srpska lista politički monstrum koji treba zbaciti sa vlasti. U drugom spotu, ispred Hrama Hrista Spasa u Prištini, Rašić je Kosovo nazvao najmlađom državom na svetu.

Analitičar Zoran Spasić za Srpski telegraf ocenjuje da je Rašić upotrebljen da bi izmanipulisao Srbe na Kosmetu. - Reč je o jakoj i opasnoj propagandi protiv Srpske liste od ne samo rukovodstva lažne države Kosovo već i dela međunarodne zajednice koji nije naklonjen srpskim interesima. Oni su u Rašiću našli satelita da bi ostvario njihove ciljeve, suprotne onima koje ima država Srbija - poručuje Spasić.

DRECUN: JASNA NAMERA

Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže za naš list da pojedinci srpske nacionalnosti, poput Rašića, imaju očitu političku ambiciju da služe Prištini, a ne interesima svog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Rašić se ponaša u okvirima politike koju Kurti već sada definiše, a to je da on neće razgovarati sa Beogradom, nego sa Srbima na Kosmetu. To je jasna namera da se srpski narod podeli i odvoji od Beograda, a tome odlično služe pojedinci koji se slikaju sa njim - smatra Drecun.

Udruženje Kosmetske žrtve optužilo je Rašića za izdaju srpskog naroda na KiM, reagujući na objavu njegovog predizbornog spota, u kojem za Srpsku listu kaže da je politički monstrum. Iz udruženja je Rašiću poručeno da je zaboravio gde je rođen, gde živi, koliko je srpskih života palo na prostoru po kojem hoda.

Srpski telegraf juče nije uspeo da stupi u kontakt sa Rašićem.

Trajkovićeva dala novi iskaz u Prištini

RepublikaFoto: youtube.com/Na drugi pogled
Rada Trajković

Rada Trajković ponovo je dala iskaz u kosovskom specijalnom tužilaštvu, ovog puta o svojim navodima da joj je nuđen snimak ubistva Olivera Ivanovića. Trajkovićeva je za N1 rekla da je tužiocu iznela sva saznanja. Međutim, ona opet nije navela ko joj je nudio snimak ubistva, dodajući da se priča da je snimak predat nekome iz Vlade Srbije. Nije objasnila ni na šta misli kada kaže da "se priča" ni koliko su relevantni izvori koji stoje iza tih priča, a takođe je poručila da ne može ni da potvrdi verodostojnost takvih navoda.

Đurić: Rašić je potrčko

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Spot Nenada Rašića, koji na albanskom jeziku poziva birače da glasaju za koaliciju Sloboda, treba da posluži kao alibi za pljačku srpskih glasova, ocenio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On je dodao da je Rada Trajković iz SZS Dragana Đilasa perjanica te liste, a Rašić njen potrčko.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
kata

03.10.2019 07:34

Srbija to neće dozvoliti.

Zoran

03.10.2019 07:51

Srbi na KiM su u teskoj situaciji ali moraju izaci na izbore i dokazati njihovo postojanje.

Vesna

03.10.2019 07:55

Pa neće da pobede ! Kraj !

Mirjana

03.10.2019 07:56

Srbi moraju da budu jedinstveni i istvare najvecu pobedu da sad kako bi izbegli scenario koji spremaju izdajnici.