Vučić: Izlazak na izbore je pitanje opstanka naroda na Kosovu!

Autor: Republika

Vesti

04.10.2019

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa kandidatima za poslanike Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima koji se u nedelju održavaju na Kosovu i Metohiji. Nakon toga je održana konferencija za medije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Moja molba i moj poziv je da Srbi glasaju za Srpsku listu, a navešću više razloga za to. U ovoj kampanji mogli ste da viditi zajedničku i brutalnu kampanju koja se vodila protiv srpske liste ne samo na KiM. Tu kampanju vodile su sve 4 albanske liste i svi su govorili da treba da se razgovara sa Srbima, ali ne sa Srbijom - rekao je Vučić tokom obraćanja u Predsedništvu Srbije.

On je dodao da niko odavde nije mogao da dođe da podrži predstavnike srpskog naroda, kao i da su postojali pritisci sa raznih strana.

- Niko od nas odavde nije mogao da dođe da podrži predstavnike srpskog naroda. Imali smo pritiske sa raznih strana - kazao je predsednik Srbije.

- Iako se Srpska lista žalila da je predstavljena kao monstrum lista, nema odluke jer to navodno nije širenje i pozivanje na mržnju. Sve vreme su vodili kampanju svi, od Albanaca na KiM do mnogih u Beogradu, optužujući Srpsku listu i mene za bilo šta ili sve oko Olivera Ivanovića, misleći da ćemo da bežimo od te teme, i to mi govore oni koji su mrzeli Olivera Ivanovića. Takva sramota je nešto što može da postoji samo kod ljudi koji imaju obraza - dodao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik je govorio o manipulacijama koje vrše Albanci kako bi Srpska lista imala što manje glasova.

- Oni koji kažu da nisu junaci Tači i Haradinaj idu u zatvor. Kažu da OEBS neće kontrolisati pisma koja  dolaze van Kosova, a očekuje se četiri ili 5.000. I da bi smanjli izlaz i glasove Srpskoj listi, ukinuli su mogućnost da se glasa sa dokumentima koja nisu izdata na Kosovu. Da ne govorimo o ostalim manipulacijama koje pokušavaju sa listićima. Sve ovo što sam naveo više je nego dovoljan razlog da razumete koliko je veliki interes da se izađe na izbore jer je to pitanje opstanka naroda. Pozivam ljude u velikom broju da izađu na izbore - rekao je Vučić.

On je naveo da će nastaviti da ulažu na Kosovu i Metohiji i da će povećati plate.

- Veliko hvala narodu na Kosovu koji je izdržao teror Albanaca. Pozivam ih da izađu na izbore i bore se - zaključio je predsednik.

Inače, sastanak predsednika sa 17 kandidata Srpske liste za poslanike, kome prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, počeo je nešto posle 13 sati na Andrićevom vencu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Prvi na listi je Igor Simić, a pored njega, na razgovor sa predsednikom, došli su Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Miloš Perović, Ljubimko Karadzić, Verica Cheranić, Branislav Nikolić, Svetislav Jokić, Milan Kostić, Vinka Radisavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović i Mirjana Nikolić.

Šestoro kandidata je iz Severne Mitrovice, po dvoje su iz Zvečana i Gračanice, dok iz Leposavica, Kline Istoka, Štrpca, Kamenice i Zubimog Potoka i Vučitrna dolazi po jedan.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Milica Milicic

04.10.2019 12:46

Glasajmo za zivot na KiM, za ocuvanje nasih verskih i kulturnih spimenika.

Jana

04.10.2019 12:50

Glasanjem za Srpsku listu glasamo za nas opstanak i zato svi Srbi da izadju i glasaju.

Maja

04.10.2019 13:57

Samo izlaskom na izbore i glasanjem za Srpsku listu se mogu obezbediti opstanak i normalan zivot Srba na KiM.

Bb0

04.10.2019 14:53

Glas za Srpsku listu je glas za ocuvanje Srba na KiM.