Klačar: Odgovornost važna za dijalog

Autor: Republika

Vesti

06.10.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar, povodom najavljenog dijaloga vlasti i opozicije koji će se održati 9. i 10. oktobra uz posredovanje Evropskog parlamenta, izjavio je da će biti najefikasnije ako predstavnici svih partija budu praktični i otvoreni za snažan konsenzus o prioritetima za poboljšanje izbornih uslova.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bojan Klačar

- Biće to važni razgovori, sa dodatnom odgovornošću za sve aktere i uz učešće verovatno svih relevantnih političkih organizacija. Ujedno, ovi razgovori mogu biti prilika i da se dodatno otvore još neki važni izazovi koji dosadašnjim merama nisu adresirani - ocenjuje Klačar.

- Civilno društvo je predložilo više preporuka u odnosu na ono što je obuhvaćeno merama Vlade i ovi razgovori mogu da posluže da se i o njima razgovara. Sve su to preporuke iz onih najurgentnijih oblasti poput medija, izborne administracije, finansiranja kampanja i obezbeđivanja biračkog prava. Ovo je prilika da opozicija otvori sve teme i da se za njih bori. Šta je najvažnije opoziciji i šta bi oni mogli da otvore kao temu, nije nepoznato javnosti, a radi se pre svega o medijima pa će ta tema sigurno biti veoma važan segment - dodaje direktor CESID-a. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Milina

06.10.2019 07:22

Dijalog između vlasti i opozicije je dobar, jer samo razgovorom i dogovorom se može napredovati i usaglasiti.

Pedja

06.10.2019 07:22

Opozicija samo iznalazi neke razloke. Ko njima brani da izadju na izbore?Oni izbegavaju da izadju jel znaju da ce lose proci.

Mica

06.10.2019 09:05

Najvaznije je postici neki kompromis.Da se ostvari saradnja u cilju unapredjenja izbornog procesa.

Laki

06.10.2019 10:19

Opozicija samo iznalazi neke razloge. Ko njima brani da izadju na izbore?Oni izbegavaju da izadju jel znaju da ce izuzetno lose proci.....