Kada je Srbija ugrožana svi su jednistveni: Masovno glasanje Srba na Kosovu

Autor: Pink, Republika

Vesti

06.10.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Severne Mitrovice okupili su se već oko 7 sati u velikom broju ispred centralnog gradskog spomenika Knezu Lazaru.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Okupljeni Srbi krenulu masovno da glasaju

Odatle su, predvođeni predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, prvim čovekom mitrovačkog Privremenog organa Aleksandrom Spirićem i kandidatima Srpske liste za poslanike iz ovog grada, krenuli put Tehničke škole, gde su obavili svoju građansku dužnost.

Danas se na KiM održavaju vanredni parlamentarni izbori, a prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača, od kojih je u deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom 117.808. U četiri opštine na severu Kosmeta registrovano je 58.187 birača.

Goran Rakić, predsednik Srpske liste, rekao je medijima da su današnji izbori odlučujući za sudbinu srpskog naroda, pa je još jednom pozvao glasače da izađu na izbore.

- Treba da pokažemo da nas ucene ne mogu pokolebati. Kada Srbija zove, građani se odazivaju i očekujem da Srpska lista osvoji svih 10 mandata – rekao je Rakić. Kako dodaje, svih deset osvojenih mandata sprečilo bi ujedinjenje severne i južne Mitrovice, dalo bi vetar u leđa pregovorima sa Prištinom i ojačalo bi poziciju Srbije i njenog predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading