MITROVICA SLAVI ISTORIJSKU POBEDU SRPSKE LISTE

Autor: Tanjug

Vesti

06.10.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice Srpske liste, predvođene predsednikom SL Goranom Rakićem, ispred sedišta SNS kod spomenika knezu Lazaru, proslavili su apsolutnu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima su osvojili svih deset poslaničkih mandata garantovanih za Srbe.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić slavi pobedu

Slavlje je otpočelo pošto je, po okončanju obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je saopštio izborne rezultate, Rakić pred Mitrovčanima proglasio ubedljivu pobedu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Posle Rakićevog govora zasvirali su trubači, a članovi SNS i Srpske liste veselili su se uz zvuke "Vidovdana", "Svilen konac", "Moji su drugovi".

 

Rakić: Srbi veruju Vučiću

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je, prema preliminarnim rezulatima, Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila svih 10 mandata u kosovskom parlamentu i da je za SL glasalo više od 90 odsto birača u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Rakić je rekao da je Srpska lista u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto glasova, a da je Samostalna liberalna stranka osvojila 0,47 odsto glasova, Pokret kosovskih Srba 0,76 odsto, a koalicija Sloboda 0,7 odsto glasova.

- Ovo je pokazatelj kome Srbi na KiM veruju, a veruju državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Rakić novinarima kod spomenika knezu Lazaru, gde je okupljenima građanima severne Mitrovice saopštio rezultate izbora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Boza

06.10.2019 21:17

Svaka cast na ovako ubedljivoj pobedi.Zasluzili su ovo slavlje.

Jana

06.10.2019 21:51

Pokazalo se da srpski narod ni pretnje nisu sprečile u ostvarenju zacrtanog cilja, a to je opstanak na KIM.

Milica Milic

06.10.2019 22:31

Totalna dominacija Srba na KiM-u. Lepo kazu ne daj Bože da se Srbi slože. Obezbedili su da ih zastupaju ljudi koji će da se bore za njih, za što bolju budućnost ljudi, za bolji život. Pokazali su jedinstvo, hrabrost i slogu.

Helenalena

07.10.2019 03:56

Velika pobeda Srbije! Bravo narode, pokazali ste jedinstvo i slogu.