Stefanović o izbornim uslovima: Atmosfera daleko bolja, podržavamo dijalog

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je večeras da ta stranka podržava dijalog i svaku normalnu komunikaciju sa svima koji žele drugačiju izbornu atmosferu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

U emisji "Upitnik" RTS-a, on je rekao da samo u drugačijoj atmosferi može da se vidi šta je to što može da se popravi.

Ocenjujući da je izborna atmosfera bolja nego što je bila, uz uverenje da će biti još bolja, Stefanović je rekao je da će tročlanu delegaciju SNS na sutrašnjim razgovorima u Skupštini vlasti i dela opozicije pod okriljem EU, predvoditi zamenik šefa poslaničke grupe naprednjaka Vladimir Orlić.

- Na sutrašnjem sastanku u skupštini razgovaraće se o tome šta smo spremni da unapredimo u najkraćem roku, šta je to što Skupština može da usvoji u narednih 90 dana da popravi izborne zakone koji su doneti od 2008. do 2012. godine, kao i sve što možemo da uradimo dodatno - kazao je Stefanović.

 

 

Cilj SNS je, istakao je, da proces u Republičkoj izbornoj komisiji bude potpuno transparentan.

- Dakle, imaćemo mogućnost da imamo direktne sednice RIK-a, direktne rezultate i jednu novu stvar koju će RIK moći da sprovede, a to je da omogući svakom građaninu da nakon izbora dođe i proveri u izvodu iz biračkog spiska da li je neko umesto njega glasao -rekao je Stefanović i dodao da je takvih insinuacija bilo u prošlosti i da građani nisu bili sigurni.

Stefanović, koji je u emisiji RTS gostovao zajedno sa predsednikom Demokratske stranke i predsedavajućim Saveza za Srbiju, Zoranom Lutovcem, i izvršnim direktorom Fondacije za otvoreno društvo, Milanom Antonijevićem, napomenuo je da će se tom sastanku razgovarati i o 10 zaklučaka vlade usvojenih na osnovu preporuka nevladinih organizacija.

Kao primer je naveo zaključke o izmenama zakona o finansiranju političkih stranaka, izmenama zakona o preduzećima, izmenama zakona o agenciji za borbu protiv korupcije.

Jedan od mehanizama, kako je rekao, je i skraćivanje rokova Agenciji za borbu protiv korupcije za donošenje odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Suzana

09.10.2019 07:34

Razgovori o izbornim uslovima samo u Skupštini Srbije.

Laki

09.10.2019 07:40

Apsolutno se slazem sa ministrom Stefanovicem.....

OM

09.10.2019 07:46

Dijalog je uvek koristan, ali isti je nemoguće voditi ukoliko je samo jedna strana spremna za postizanje dogovora.

Mirjana

09.10.2019 07:50

SNS daje sve od sebe da se izborni uslovi poboljsaju a Stefanovic uspesno izvrsava svoj zadatak.