Oglasio se i Grenel: Obe strane će morati blisko da sarađuju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.10.2019

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Ričard Grenel i Aleksandar Vučić

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

- Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost - istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je Grenela sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić: Srbija je opredeljanja da odnose sa Kosovom reši dijalogom

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

- Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije - istakao je Vučić.

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading