Kako vetar duva! Ne znaju šta hoće! Lideri SzS od danas za bojkot

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.10.2019

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri SzS i danas su nastavili kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Valjevu. Predsednik DS je, gostujući na TV Naša, izjavio da je alternativa bojkotu izlazak na neslobodne izbore, a takvo opredeljenje, prema njegovim rečima, uključuje i "pristanak da se povinuješ nečemu što nema atribute slobodnog i demokratskog".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Lideri SzS

Lider Dveri Boško Obradović obišao je Gornji Milanovac i u okviru kampanje bojkota razgovarao sa građanima na pijaci. On je poručio da vlast "fingiranim dijalogom" u Narodnoj skupštini kupuje vreme i da je bojkot jedini način da se opozicija "izbori za fer i slobodne izbore".

- Bojkot nije odustajanje, kako to vlast voli da predstavi. Bojkot je borba da napokon u Srbiji imamo pravo na izbor - rekao je Obradović. Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je u Valjevu da su evropski parlamentarci i OEBS imali priliku da se uvere da u Srbiji nema elementarnih uslova za normalan politički život, a kamoli za dijalog koji bi doveo do poštenih izbora.

- Pred nama je šest meseci teške borbe, ali pobedićemo jer Srbija zaslužuje da bude pristojna i normalna zemlja - zaključio je Zelenović.

Potpredsednik DS Dejan Nikolić, takođe u Valjevu, rekao je da dolazak posrednika između vlasti i opozicije potvrđuje dubinu društvene i političke krize: - Srbija je u vanrednom stanju, zato vanredne mere - bojkot. Što jedinstveniji u bojkotu, to snažnije i dalekosežnije u promenama -.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tanjica

11.10.2019 16:38

Ne znaju ni oni vise sta zele. Neka se dogovore i neka donesu konacnu odluku.

igor

11.10.2019 16:38

Imaju priliku da promene izborni proces kao što tražili, i to sada uz prisustvo EU zvaničnika kroz dijalog, pa im sada i to ne odgovara.

Boza

11.10.2019 17:00

Ne mogu ni izmedju sebe da se dogovore a hteli bi da vladaju drzavom.Sramota.

Miša

11.10.2019 17:11

Ma oni su smešni ko uopšte više i obraća na njih