Dačić predviđa: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu

Autor: Tanjug

Vesti

14.10.2019

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom sveta iz Ministarstva spoljnih poslova dobile su izričitu direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članice te međunarodne policijske organizacije.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

- Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu - rekao je Dačić za današnju "Politiku" uoči današnje početka zasedanja Generalne skupštine Interpola u Čileu.

"Večernje novosti" su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom "vrlo hitno" poslao jasne instrukcije.

U telegramu se naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

 

 

- U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica - navodi se u telegramu.

U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.

- Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji - navodi se u dopisu ministra Dačića, prenose "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading