ŠIPTARI SE POSVAĐALI, SVI HOĆE VLAST! Mustafa traži sedam ministarstava, Kurti nudi pet

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2019

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve pukotine pojavile su se u odnosima između dve najjače stranke, samo devet dana posle vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, a zapelo je oko raspodele ministarstava u budućoj vladi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Isa Mustafa

Prema pisanju "Kohe ditore", Demokratske savez Kosova Ise Mustafe, stranka koja je osvojila 5.000 glasova manje od Samoopredeljenja, traži da u vladi ima četiri ministarstva više od pokreta Aljbina Kurtija, ukoliko on bude premijer.

Tačnije, kako su u DSK zamislili, takva vlada bi imala sedam njihovih ministara, tri iz Samoopredeljenja, dok bi po jedno ministarstvo bilo namenjeno srpskim i predstavnicima nacionalnih manjina.

Kurtijev pokret, međutim, u pregovorima o formiranju vlade zahteva da obe strane imaju po pet ministarstava, od ukupno 12.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Prema preliminarnim rezultatima, Samoopredeljenje je na izborima 6. oktobra osvojilo 25,5 odsto glasova ukupno izašlih birača, dok je DSK pripalo 24,8 odsto glasova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading