Vesić: Đilasovo paljenje knjiga je primer "nacističke politike" i korak ka "aparthejdu"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.10.2019

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio je Dragana Ðilasa i „njegove plaćene pristalice“ za paljenje njegove "Knjige o Beogradu" tokom sinoćnje promocije i protesta koji je pred galerijom Progres, gde je održan ovaj događaj, organizovala Đilasova Stranka slobode i pravde.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

Autor knjige Goran Vesić ovaj čin ocenio je kao primer "nacističke politike" i pokušaj da se uspostavi "aparthejd" u Beogradu.

- Ako je neko smatrao da je preterano što smo mi svih ovih meseci politiku Dragana Ðilasa nazivali nacističkom, ja mislim da posle onog što se desilo sinoć - nema više nikakvih dilema - rekao je Vesić i dodao da se paljenje knjiga u Evropi nije desilo još od 20-tih i 30-tih godina prošlog veka, kada su nacisti Adolfa Hitlera palili knjige.

Dragan Ðilas je, kaže, pokazao šta misli o toleraniciji u našem društvu, i da za neistomišljenike u njegovom svetu nema mesta, primećuje Vesić i dodaje da ko nije Ðilasov istomišljenik - ne sme da izda knjigu.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Goran Vesić

U suprotnom, kaže Vesić, "poslaće mu plaćenike na promociju, pretiće mu“. „Dragan Ðilas je juče poslao strašnu sliku iz Beograda- da je Beograd grad u kome se pale knjige i ja očekujem da to javnost osudi, nezavisno od toga da li se slažu sa mnom“, rekao je on i dodao da je knjigu napisao kao građanin Beograda i da svako ima pravo na slobodu izražavanja.

- Ja sam knjigu napisao, i nemam nikakav problem da Dragan Ðilas takođe napiše knjigu ako to zna da uradi, ali niko nema pravo da spaljuje knjige u Beogradu - ocenio je Vesić.

On je izarazio žaljenje što je promocija knjige na kojoj su bili ugledni ljudi pala u zapećak posle ovakvih događaja što je, dodaje, očigledno i bio cilj, i izražava nadu da će javnost reagovati na sinoćnji događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Stršljen

15.10.2019 14:00

Kao da pravo i zakon ne postoje u Srbiji,pa se tako i ponašate vi na vlasti.Samo kukumačete,plačete,jadikujete,ogovarate i ništa drugo konkretno za te bahate,Nastavite tako pa će na kraju sve da popale,sa vama.

Suzi

15.10.2019 14:10

Zašto se ovo dozvoljava?

vojkan

15.10.2019 14:26

ĐILAS JE PSIHOPATA I LUDAK

Pedja

15.10.2019 14:32

Sinoc se na promociji knjige Vesica odigrao najgori fasizam iza kojeg stoji Djilas sa svojim opozicionim placenicima.