Vučić o pobedi u Interpolu: Da su izašli na glasanje, prošli bi gore nego pre!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je povlačenje zahteva Prištine za prijem u Interpol pobeda za Srbiju, te istakao da je do odustajanja došlo kada su u Prištini shvatili da će dobitii manje glasova nego na poslednjoj skupštini te organizaciji u Dubaiju.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

- Znate da sam uvek prilično pesimističan, ali rekao sam da očekujem pobedu. Ne volim velike reči, ne volim da seirimo i da se radujemo, jer nismo strateški problem rešili. Ali, ovo je mala taktička pobeda za nas - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je istakao da bi rezultat glasanja na ovoj skupštini Interpola za Prištinu bio još nepovoljniji nego prošli put u Dubaiju.


- Znali su oni od početka da neće da uspeju, ali su mislili da je trend povoljniji u odnosu na glasanje u Dubaiju. Ali, kada su shvatili da je trend nepovoljniji, onda su odustali - rekao je Vučić.

Istakao je da zbog toga građani sa Kosmeta neće moći da se osvedoče koliko je podrške Priština izgubila.

 

O razgovoru sa taksistima

Predsednik Aleksandar Vučić je preneo novinarima da razgovor sa taksistima, koji su nakon susreta sa njim odlučili da prekinu protest, nije bio lak, da je najvažnije za građane da je protest okončan, te da je država spremna da pomogne unapređenje kvaliteta taksi službi.

- Nije to bio lak razgovor. Ti ljudi imaju svoje probleme, izdržavaju porodice. Nije to lak problem ni za nas, mnogo muka imamo i mnogo će muka još da bude - primetio je Vučić.

Podsetio je da je nekoliko prethodnih dana molio taksiste da prekinu protest indirektno, a danas direktno, i zahvalio im na razumevanju, dok nadležnima, ističe, ostaje "težak posao".

Istakao je da je za građane najvažnije da je taj protest odblokiran, te dodao da su taksisti posvećeni unapređenju svoje službe.

- Da taksi izgledaju kao, na primer, u Madridu, da budu unisoni, da ih prepoznajete, da usluga bude na najvišem nivou. Država je spremna da ponudi velike subvencije za to - rekao je Vučić.

To će, kaže, ulepšati i Beograd, ali će biti i veliki pomak, ne samo za glavni grad, nego i za druge velike gradove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
voja

15.10.2019 15:57

Ma tako je, samo napred! Tako se bori za svoju državu i svoj narod!

OM

15.10.2019 16:07

Pravda je danas pobedila.

Zvonko

15.10.2019 16:09

Dobili smo bitku ali za sada jos ne i rat.

Jovana

15.10.2019 16:13

Napokon da su albanci postali svesni realnosti.