(VIDEO) UHAPŠENE DVE OSOBE NAVODNO ZVOG IVANOVIĆA: Više od 100 specijalaca sa 25 oklopnih vozila na severu Kosova i Metohije

Autor: RTS/Klan Kosova

Vesti

16.10.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sever Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: facebook.com/Klan Kosova

Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića: "Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu". 

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva oružja i municije", ističe se u saopštenju.

Prema informacijama prištinskih medija, policija je uhapsila R. B, višeg policijskog službenika u policijskoj stanici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i još jednu osobu čije ime nije objavljeno.

Navodno, namera je bila da se obavi hapšenje još jednog visokog funkcionera policije, odnosno šefa operacija Z. B. Obojica su, prema specijalnom tužiocu, osumnjičeni su za organizovani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane za ubistvo Olivera Ivanovića. Pored toga, tužilac je rekao da je sva ta akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva, a izvršio ga Osnovni sud u Prištini, Odeljenje za teška krivična dela, piše "Klan Kosova".

Podsetimo, krajem maja ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Tom prilikom uhapšeno je 28 osoba od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Akcija Kosovske policije je nastavljena i 29. i 30. maja, kada su uhapšena dva policijska službenika D. P. i V. T. i pripadnica Kosovske policije B. T. iz Zubinog Potoka. Osnovni sud u Prištini u avgustu je produžio meru pritvora uhapšenima.

Tokom policijske akcije povređeno je više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka, a pričinjena je i veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima. Teško je povređen i uhapšen i ruski propadnik Unmika Mihail Krasnoščenko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Milka

16.10.2019 07:54

Šiptari pokušavaju da treniraju strogoću nečuvenim divljaštvom nad golorukim narodom.

Pedja

16.10.2019 07:57

Uhapsise 10000 Srba zbog ubistva Ivanovica, a svi mi znamo da su tu likvidaciju izvrsili Albanci.

OM

16.10.2019 08:17

Prošle godine nakon debakla su Srbiji uveli takse, a sad kada nemaju šta da uvedu, ovo rade.

Ana

16.10.2019 08:25

Ovo je čista provokacija Albanaca.