Dačić: Poseta Medvedeva nastavak strateškog partnertsva

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.10.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, na godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu, nastavak je strateškog partnerstva Srbije i Rusije, rekao je za rusku agenciju RIA Novosti šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ivica Dačić

- To je nastavak našeg strateškog partnerstva. Dmitrij Medvedev dolazi u vreme proslave oslobođenja Beograda koje tradicionalno obeležavamo sa našim ruskim prijateljima - rekao je Dačić.

Kako je dodao, to je nastavak dobrih odnosa dve zemlje i pokazatelj koliko Srbija i Rusija podržavaju strateško partnerstvo koje je u interesu obe zemlje.


Agencija podseća da je Medvedev 2009. godine, kada je bio na funkciji predsednika Rusije, takođe posetio Beograd istim povodom.

Rusija agencija prenosi saopštenje Ministarstva odbrane Srbije da će 19. oktobra na vojnom aerodromu u blizini Beograda, povodom 75. godišnjice oslobođenja, biti izveden prikaz sposobnosti srpske vojske.

U prikazu će učestvovati oko 2.400 vojnika i oficira, 100 vozila i sistema, te 25 aviona, uključući i sredstva koja je donirala Ruska Federacija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading