Vučić sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta

Autor:

Vesti

18.10.2019

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI) iz SAD, koju je predvodio potpredsednik za programe Skot Mastik.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije i slobode, povezivavnju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

 

Dodaje se da je nestranački, nevladin institut osnovan 1983. godine, na inicijativu tadašenjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a danas ima kancelarije širom sveta. Više od 30 godina IRI pomaže u jačanju demokratije kroz radionice volonterskih stručnjaka iz sveta o višestranačkim političkim sistemima, praksama demokratskog upravljanja, osnaživanju žena, razvoju civilnog društva, liderstvu mladih, jačanju izbornih procesa i istraživanju javnog mnjenja.


Pre deceniju i po, IRI je, zajedno sa SKGO, učestvovao u projektu reformisanja opštinskih administracija, razvoja lokalne ekonomije i privlacenja investicija u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
ceca

18.10.2019 11:08

Srbija širi krug prijatelja.

Sara

18.10.2019 11:24

Ovi sastanci su jos jedna dokaz u nizu zalaganja našeg predsednika za jacanje domokratije.

Jasmina

18.10.2019 11:27

Važan sastanak za Srbiju. Srbija je posvećena unapređenju demokratije i sloboda.

Ana

18.10.2019 11:33

Jako važan sastanak za Srbiju.