IZ MOSKVE POSLALI JASNU PORUKU: Priština pokušava da naruši stabilnost na Balkanu

Autor: Tanjug

Vesti

18.10.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da prištinska administracija pokušava da upadne u oblasti u kojima žive Srbi i time naruši stabilnost na Balkanu.

RepublikaFoto: Image by opsa from Pixabay
Moskva

Istovremeno, Moskva je pozvala međunarodnu zajednicu da osudi poteze radikalnih snaga na Kosovu i njihovo kršenje osnovnih principa i standarda ljudskih prava koje je usvojio civilizovani svet, prenosi Tass.

- Smatramo da su potezi koje preduzima kosovska administracija nastavak njihove otvorene politike usmerene na povećanje etničkih tenzija u regionu, što može da ugrozi stabilnost na Balkanu - navodi se u saopštenju i dodaje da su poslednji događaji još jedan "upečatljiv primer neuspeha državnosti Kosova".

Specijalne jedinice ROSU upale su pre dva dana na sever kosova i uhapsile dvojicu Srba zbog njihove navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, odnosno posedovanje oružja i municije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading