Čanak o izborima: Bojkot je drugo ime za "bele listiće"

Autor: mediji, Republika

Vesti

19.10.2019

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će odluku o izlasku na izbore doneti Glavni odbor te stranke, ali da će se on svesrdno zalagati za izlazak na izbore.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Čanak

- Uslovi su daleko od idealnih, ali nisu bili idealni ni 1996. ni 2000, pa smo izlazili i pobeđivali - rekao je Čanak, za izdanje Blica od nedelje.

On je rekao da je "bojkot izbora samo drugo ime za "bele listiće", da su "ti "beli listići" umesto Borisa Tadića na mesto predsednika Srbije doveli Tomislava Nikolića, koji je bio apsolutno najgore rešenje za prvog čoveka države u pisanoj istoriji".

- Ustalom, evo prošle nedelje, na primeru Mađarske mogli ste videti šta je moguće učiniti izborima. Glasajući za opoziciju, a protiv Orbana, građani su obezbedili pobedu u Budimpešti i u nekoliko većih gradova - rekao je Čanak.

Prema njegovim rečilma, "to jako liči na pobedu demokratske opozicije nad Miloševićevim režimom u zimu između 1996. i 1997. koja je utrla put konačnoj pobedi 24. septembra 2000. i čiji su rezultati odbranjeni 5. oktobra 2000".

On je ocenio da priča o delegitimizaciji izbora treba da stvori javno mnjenje u kojem je "na vlasti diktator koji je pogazio sve institucije i koji se mora svrgnuti silom jer je to partiotska dužnost svakog ko Srbiji želi dobro".

- Bojkot je samo pokušaj da se zavede dobar deo časnih, demokratski nastrojenih ljudi na krivi put služenja ruskim intreresima na Balkanu - rekao je Čanak.

On je rekao i da ako vlast ide ka rešenju "kosovskog čvora koji je uslov evropskih integracija zemlje, a neko to napada iz petnih žila pod dirigentskom palicom ruskih službi, onda neće štedeti rusku petu kolonu u Srbiji, makar ona sebe nazivala i 'pravom' opozicijom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading