Vučić: Izdajnik sam jer sam vratio Srbiju na Kosovo, i Kurti me zbog toga napada

Autor: Republika, Sputnjik

Vesti

22.10.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Priče o tome kako će neko da izda Kosovo je predstavljaju samo halabuku onih koji su zacementirali Kosovsku nezavisnost postavljanjem šeprtljastog i idiotskog pitanja pred Međunarodnim sudom pravde".

Rekao je Aleskandar Vučić u intervjuu za "Sputnjik" i dodao da mu je savest potpuno mirna jer se bori za svoj narod.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Problem Kosova predstavlja i to što Albanci nikako ne žele da čuju za kompromis, a sa druge strane, Srbi imaju potpuno nerealnu predstavu o tome kakva je trenutna politička situacija.

- Srpske nežne uši bi volele da uvek čuju ono što im se sviđa, iako to nije blizu realnosti. Ali, nije u tome problem. Problem je što Albanci ne žele da čuju ništa što je stvarni kompromis. I konačno, sve što se danas Srbiji nudi sa Zapada nije nikakav kompromis - rekao je Vučić.

Pored Kosova predsednik Srbije je govorio i o vojsci i mogućoj kupovini novog nauržanja kako bi naše snage bile što operativnije. Na pitanje "da li srpska vojska planira da nabavi raketni sistem pacir?" Vučić nije želeo da otkriva detalje.

- Ne želim da govorim o takvim stvarima, ali mi smo već nešto kupili od Rusije. Kupili smo nešto što je ozbiljno i nije za potcenjivanje - dodao je on.

Između ostalog, Aleksandar Vučić je najavio i posetu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa kojim bi trebalo da se susretne 4. decembra u Sočiju.

Ceo intervju možete pogledati u video prilogu 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Graje

22.10.2019 07:30

Aleksandar Vučić nije izdajnik već je vratio KiM za pregovarački sto,izborio se za teritorijalni integritet i razvoj. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu.

Marko

22.10.2019 07:31

Predsednik se bori za boljitak zemlje.

Vanja

22.10.2019 07:34

Da, napaduju Vučića da je izdajnik... , a ko je postavio granicu na Jarinju i Brnjaku? Taj neko 2011. godine nije bio izdajnik jel?

Ana

22.10.2019 07:43

Kosovo je Srbija, a Kurti može da priča šta god hoće.