Rusku novinarku proglasili opasnom po bezbednost Kosova

Autor: srb.news-front.info

Vesti

24.10.2019

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusku novinarku i autorku filma "Donjecka Vratarnica" Nataliju Batrajevu iz Krasnodara su takovane kosovske vlasti proglasile opasnom po bezbednost te takozvane države. Ona je o tome napisala na svojoj Fejsbuk stranici.

RepublikaFoto: facebook.com/Natalья Batraeva
Natalija Batrajeva

Njenu objavu prenosimo u celosti:

- Napisala sam i objavila knjigu o Kosovu, pripremila izložbu fotografija i isporučila je Rusiji i drugim zemljama. Govorila sam i pisala o situaciji na KiM već 10 godina.

Organizovali smo i tamo isporučili više od dve desetine ikona, sa natpisom "Poklon kosovskim Srbima od ruskog naroda". Bila sam svedok događaja 2008. godine i pripremila knjigu fotografija sa dokumentarnim filmovima, koja nije objavljena zbog nedostatka novca.

I ništa od toga nije izazvalo nikakvu reakciju ilegalnih kosovskih vlasti.

A samo zbog tri projekcije na Kosovu filma o uništenom manastiru Iverski u Donjecku, o životu sestara, u kome nema ni jedne optužbe, optužena sam za to da sam pretnja nacionalnoj bezbednosti "Republika Kosovo".

A prikaz filma "Donjecka Vratarnica" uskoro će se nastaviti u Rusiji, Australiji, Srbiji.

Ja sam sada lice koje predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost Kosova. Sa gledišta zakona — ovo je potpuno bezakonje. Objektivnih razloga za to nema.

Konsultovala sam se u Ambasadi i našoj kancelariji u Prištini, gde su rekli da je, koliko sećaju, ovo prvi slučaj takve vrste optužbi prema ruskom državljaninu.

Objavljujem zvaničan dokument.

Rečeno mi je da su isto učinili i sa Arnom Guenom, Francuzom koji je pružio pomoć na Kosovo. Sa srpskim novinarom Borisom Malagurskim. Ovo je, naravno, šamar Rusiji. Istina je na mojoj strani, ali protestovane neće uspeti.

Moramo pokušati da privučemo pažnju medija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading