USKLAĐIVANJE SA EU: Vlada usvojila predlog Zakona o meterologiji

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2019

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici predlog Zakona o meterologiji kojim se ova oblast usklađuje sa praksom Evropske unije, kao i sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Foto: Ilustracija

Ova zakonska rešenja razgraničavaju poslove u oblasti metrologije između nadležnog Ministarstva privrede i Direkcije za mere i dragocene materijale.

Takođe, zakonskim predlogom propisuje se načelo javnosti, prema kojem su rezultati merenja koja se vrše, na zahtev ili za potrebe državnih organa, u javnom interesu, naročito u oblasti zaštite zdravlja i opšte bezbednosti, kao i zaštite životne sredine, dostupni pravnim i fizičkim licima.

Na sednici je utvrđen i Predlog zakona o predmetima od dragocenih metala kojim se precizira i razgraničava nadležnost u delu nadzora kontrole proizvodnje, prometa, otkupa i vođenja evidencije predmeta od dragocenih materijala, saopštla je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading