TRAMP I ZAPAD DA VRATE SRBIJI KOSOVO

Autor: sputniknews.com

Vesti

20.09.2017

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov, komentarišući govor Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama, pozvao je američkog predsednika i Zapad da vrate Srbiji Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: youtube.com/Pervый kanal
Bez dlake na jeziku: Leonid Kalašnjikov

- Cinično zvuče pozivi o poštovanju suvereniteta koji dolaze od predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvorili Pandorinu kutiju - izjavio je Kalašnjikov za Tas, komentarišući Trampov poziv iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN.

Podsetio je da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata UN, dok je "odvajanje Kosova proteklo bez ikakvog referenduma i nasilno", preneo je Sputnjik. 

Ako je Tramp "gađao" Krim, nastavio je Kalašnjikov, "morao bi da zna da je to poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata".

- Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo - zaključio je Kalašnjikov. 

Tramp je na sednici Generalne skupštine UN izneo svoju viziju svetskog poretka rekavši da on treba da bude zasnovan na snažnim suverenim državama, a ne multilateralnim savezima. 

- Moramo odbaciti pretnje suverenitetu od Ukrajine do Južnog kineskog mora - rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, očekuje se da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading