Vulin zahteva od Brisela: Dokažite da ste pouzdan partner i naterajte Prištinu da poštuje Briselski sporazum

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2019

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je sada red na međunarodnoj zajednici da pokaže da je kredibilan partner i učini sve da se Briselski sporazumi realizuju, odnosno da ne dozvoli Prišitni da određuje šta će od dogovora biti ispunjeno a šta ne.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Bude li se dopustilo Šiptarima da sami procenjuju šta će sprovesti, a šta neće sprovesti, bude li im se dopustilo da maštaju i rade na stvaranju ''velike Albanije'', svaki razgovor će biti otežan, a sporazum nemoguć - rekao je ministar Vulin .

Vulin je naveo da Beograd i srpski zvaničnici, da nisu verovali u reči Evropske unije i da nisu verovali u reč međunarodne zajednice, ne bi ni potpisivali Briselski sporazum.


- Sada je na njima da pokažu da su kredibilan partner i da pokažu da će sve što je dogovoreno biti sprovedeno - rekao je Vulin.

On je ocenio da je sada pitanje kako će EU reagovati na kršenja sporazuma, da li će rukovodstvo EU imati reč, ispoštovati ono što je dogovoreno i sprovesti ono zbog čega su bili garant sporazuma.

 

 

Prema njegovim rečima, "Aljbin Kurti i šiptarsko rukovodstvo još jednom dokazuju da nemaju reč".


- Ne mogu Šiptari da misle da će oni odlučivati o tome koji sporazumi će se primenjivati, a koji neće - rekao je Vulin i dodao da sve što dolazi od Kurtija više nije iznenađenje ni pitanje za Srbiju kako će ona reagovati.

- To je pitanje i iznenađenje za EU - šta će oni da urade kao garanti Briselskog sporazuma i svega što je iz Briselskog sporazuma moralo da proistekne - naveo je Vulin u pisanoj izjavi za Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading