Uznemirujući detalji mučenja Lazara Lešnjaka: Bastać mi stavio kesu na glavu da bih se gušio, šibali me svuda po telu!

Autor: Republika

Vesti

31.10.2019

10:41 >> 10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno svedočenje kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka o kriminalnim radnjama predsednika opštine Stari grad danas je šokiralo srpsku javnost, a ono što posebno ostavlja u neverici jeste način na koji je čovek mučen i koje su to brutalne metode korišćene. Bastać je toliko daleko išao da je nesrećnom čoveku čak i kesu na glavu stavljao!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Bastać

Lešnjak kaže da je to nešto najgore što je preživeo i da je batinanje i maltretiranje trajalo tokom cele noći...

- Bio sam pozvan na sastanak kod Marka Bastaća te noći tj. oko 9 sati uveče, na sastanku su bili i Andrej Belingar i Dejan Stojanović. Marko nas je vezao za stolice, tako je počeo sastanak, bile su nam vezane i noge i ruke, sa onim plastičnim kaiševima, koji baš dobro stežu, ne možete da se pomerite. I Marko mi je postavio pitanje da li poznajem određene ljude, ja sam ih prepoznavao, znao sam ko su ti ljudi jer je uglavnom navodio ljude koji su imali bespravnu gradnju na Starom gradu. Posle dva ili tri pitanja kada su Andrej i Dejan naveli da ne znaju tu osobu koju je Marko naveo, odvezao je i jednog i drugog, a mene je ostavio, shvatio sam u tom trenutku šta će se dalje dešavati, ali nisam mogao da pretpostavim da će biti baš tako. Na svako naredno pitanje, ako nije bio zadovoljan odgovorom, bio sam udaran onim kanapom za preskakanje. Bio sam tako šiban po telu. Sve je počelo u 9 uveče, a kući sam došao u pola 6 ujutro. Tokom te noći sam odgovarao na bezbroj pitanja koja se tiču one koverte koju mu nisam odneo. Bilo je to klasično mučenje. Dobijao sam i udarce u glavu pesnicom, udaren sam u stomak nekoliko puta. Stavljena mi je kesa na glavu u nekom trenutku da se malo gušim, da se mučim. Sve vereme je bio uključen tv i pojačan na maksimalno da se ne bi čulo šta radimo. Moja supruga me nekoliko puta preko telefona pitala gde sam i šta radim jer je bilo dva ili tri sata ujutro, Marko je odgovarao na poruke da je sve u redu, da smo na sastanku - detaljno je opisao Lešnjak mučenje koje je trajalo nekoliko sati.

RepublikaFoto: printscreen/TV Studio B
Lazar Lešnjak

On kaže da ga nije tukao samo Bastać već i njegovi saradnici, kao i rođaci.

- Trpeo sam udarce, u jednom trenutku sam pao dole. Oko četiri ujutru se pojavio i jedan od Markove braće, ne znam da li je to bio brat od strica i on mi je podelio par udaraca u lice i rekao da ne smem tako da se ponašam . Naravno, udarci su bili takvi da se ne bi videli, naravno zabranjeno mi je da kažem porodici ili policiji jer bi onda moja porodica bila u gadnom problemu. Nisam ni supruzi rekao šta se desilo. Došao sam u šest sati i samo sam joj rekao da ne radim više u opštini Stari grad jer je spavala, pošto mi je rečeno da podnesem ostavku - kazao je Lazar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Drago

31.10.2019 10:57

Nista jezivije nisam odavno procitao,ovaj Bastac pod hitno mora u zatvor!

Mila

31.10.2019 10:57

Ovaj Bastac nije bas sav svoj.

Milos

31.10.2019 10:57

Ostavka pa zatvor gospodine Bastac!!

meda

31.10.2019 10:59

Nasilje je za svaku osudu