STIGAO NASLEDNIK U SKUPŠTINU: Malom Šešelju dodeljen mandat!

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2017

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija dodelila je na današnjoj sednici mandate Aleksandru Šešelju sa liste Dr Vojislav Šešelj - SRS i Ani Čarapić sa liste Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandar Šešelj nasleđuje oca u Skupštini

Oni su poslanička mesta dobili nakon prestanka mandata Milovanu Bojiću (SRS) i Aleksandri Đurić (SNS).

Nakon prestanka mandata Aleksandri Đurić mandat je dodeljen sledećem na listi, Milovanu Novakoviću, koji ga nije prihvatio, a nakon njega i Vladici Dimitrovu koji takođe nije prihvatio mandat.

Ana Čarapić bila je sledeća na listi i prihvatila je mesto narodne poslanice.

Novi narodni poslanik Aleksandar Šešelj je student iz Zemuna, dok je nova narodna poslanica Ana Čarapić diplomirani ekonomista iz Kuršumlije.

Druga tačka dnevnog reda na sednici RIK bila je dodela mandata radi popune upražnjenih mesta u Nacionalnom savetu makedonske nacionalne manjine.

Mandati su dodeljeni kandidatima sa liste čiji je nosilac Slave Gruevski i to Bori Vanevskom i Ljubici Graovac, kao i kandidatima sa liste čiji je nosilac Borče Veličkovski, Ilu Mihajlovskom i Dragoljubu Kostovskom.

Njima su mandati dodeljeni pošto je konstatovan prestanak mandata Slavki Stefanovski, Maji Georgijevskoj, Srđanu Ilijevskom zato što nisu prisustvovali sednicama Nacionalnog saveta duže od godinu dana, a mandat je prestao i članici Nacionalnog saveta Veseli Đorđević koja je podnela ostavku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading