Ruski S-400 oborio 14 srpskih aviona!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

01.11.2019

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Združena taktička vežba Rusije i Srbije pod nazivom "Slovenski štit 2019" održana je nedavno u Batajnici, a kako prenose mediji, vojno i državno rukovodstvo Srbije oduševljeno je efikasnošću sistema S-400.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Vežba "Slovenski štit 2019"

Upravo zbog neverovatne snage i efikasnosti ovog raketnog sistema, nije isključeno da se u narednim mesecima sa Moskvom povedu pregovori o nabavci ovog PVO sistema, putem kredita i to na duži period otplate.

Kolika je preciznost i ubojitost ovog sistema, posvedočili su učesnici vežbe "Slovenski štit 2019".

Prema njihovim tvrdnjama, tokom pokazne vežbe 14 naših aviona poletelo je sa različitih lokacija u Srbiji, sa zadatkom da "glume" neprijatelje. Svi do jednog bili su "oboreni" za nepuna tri minuta i to simulacijom ispaljivanja 26 raketa S-400!

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
S-400 sistem

Inače, standard ovog PVO sistema su dve rakete po letelici. Takođe, prema našim informacijama, jedna grupa srpskih oficira već je završila obuku za rukovođenje ovim sistemom, tako da bismo u slučaju nabavke S-400 već imali spreman kadar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading