SPS: Tužilaštvo pod hitno da ispita navode o kriminalnom ponašanju Bastaća

Autor: Republika

Vesti

01.11.2019

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalistička partija Srbije očekuje od nadležnih državnih organa i tužilaštva da brzo reaguju i ispitaju navode izrečene u javnosti o kriminalnom ponašanju i aktivnostima predsednika Gradske opštine Stari rad, Marka Bastaća. Ako se pokažu kao tačne, ove zastrašujuće optužbe i saznanja moraju dobiti pravosudni epilog i moraju biti kažnjeni po zakonu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Marko Bastać

- Pravna država ne sme praviti izuzetke i mora biti dosledna u primeni zakona. Javno izrečene optužbe na račun Marka Bastaća, kao jednog od lidera Saveza za Srbiju, o sistemskoj korupciji, kriminalu i mafijaškim metodama njegovog rada, veoma su uznemirili javnost.

Izjave svedoka o kriminalnom ponašanju i zlostavljanju ljudi, samo nekoliko dana nakon pokušaja linča Gorana Vesića i spaljivanja njegove knjige, nedvosmisleno pokazuju model i obrazac ponašanja lidera Saveza za Srbiju, koji nema veze sa demokratijom, slobodom izbora i poštovanjem ljudskih prava. 

Nasilje koje tzv opozicija sve češće primenjuje u javnom govoru, prevazilazi sve granice i manifestuje potpuno odsustvo samokontrole. Takvi ljudi zaista ne zaslužuju ničije poverenje, a ponajmanje priliku da upravljaju javnim resursima - navodi se u saopštenju SPS-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

01.11.2019 10:36

Toliko o ozbiljnosti države,kad tužilaštvo treba cela srbija da moli da preduzme neke stvari u svoje ruke i radi svoj posao.Kao kad i istuktor padobranstva molio polaznika da stavi padobran pre skoka iz aviona.