Gde ćeš biciklom na Rusiju?! Pacoli skroz odlepio: Poručio Vučiću da mora da prizna Kosovo?!

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2019

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kako je naveo, nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

- Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše - kazao je Pacoli.


Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.


- Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi - objasnio je Pacoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Goca

03.11.2019 10:58

Sta bi dalje Vucic mogao da razgovara sa ovom karikaturom ako to nije interes Srba na KiM?

Sanja

03.11.2019 10:58

Pacoli je onda prolupao...

Zoran

03.11.2019 10:59

Mnogo smo se uplasili od njega.

Miki

03.11.2019 11:13

Pacoli ima podrsku Amerike i to mu daje vetar u ledja, ali ipak, na drugoj strani je Srbija koja je mnogo jace nego pre, tako da Albanci nemaju vise toliko veliki ucenjivacki kapacitet.