VUČIĆ SE VRAĆA KUĆI: Poslednji sastanak u Njujorku obećava!

Autor: Tanjug

Vesti

22.09.2017

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završava posetu Njujorku, gde je učestvovao na 72. Generalnoj skupštini UN. Poslednji sastanak održaće se sa šefom svetske organizacije Antonijom Guterešom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić: Srbija je posvećena razvoju Zapadnog Balkana

Vučić je u četvrtak, u obraćanju na Generalnoj skupštini UN poručio da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu uslov za razvoj tog regiona, da je Srbija posvećena tom cilju i da će podržati jačanje uloge UN.

Predsednik Srbije je ponovio da Srbija veruje u sve veću ulogu UN kao organizaciju za mir i da će svaka reforma UN koja vodi jačanju njene uloge dobiti podršku Srbije.

- Mi kao Srbija ćemo pomoći koliko možemo da UN imaju još veću ulogu. Biće manje bahatosti i arogancija u svetu ako to bude tako - kazao je on u izjavi novinarima.

Tokom boravka u Njujorku predsednik Vučić imao je više bilateralnih susreta, tokom kojih je sa liderima brojnih važnih država sveta razgovarao o tešnjoj saradnji.

Takođe, razgovarao je i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, tokom prijema za svetske lidere koji šef američke države organizuje, a koji je prihvatio poziv da poseti Srbiju.

Vučić je rekao da će posle sastanka u Njujorku u Srbiju doći, redom, predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan, Francuske Emanuel Makron i SAD Donald Tramp, i da je i to dokaz snage srpske politike.

Vučić je u svim razgovorima dobio i podršku za evropski put Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Danijela

22.09.2017 08:29

Zaista uspešnaposeta Njujorku ,sada nam ostaje da vidimo koje benifite smo dobili i kako će se sve to eventualno preneti na polje privrede i ekonomije.

Nina Iris

22.09.2017 08:30

Mir i stabilnost, kao i jacanje odnosa sa drugim zemljama, su od velikog znacaja za napredak Srbije!

dada

22.09.2017 12:59

@Nina Iris - Poseta je uspesna i to je veliki znak za celu Srbiju,na dobrom smo putu....

Anja

22.09.2017 08:35

Ovo je tek pocetak, odlicna osnova koju treba nadogradjivati