CIK saopštila: Sutra konačni rezultati izbora na Kosovu!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

06.11.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da će konačni rezultati izbora na Kosovu i Metohiji biti objavljeni u četvrtak ukoliko ne bude tužbi stranaka, prenose prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Iz kosovske Centralne izborne komisije saopšteno je da će nakon prebrojavanja svih glasova, ukoliko ne bude tužbi stranaka, konačni rezultati izbora održanih 6. oktobra, biti objavljeni u četvrtak, prenose prištinski mediji.

- Zakon o opštim izborima omogućava mogućnost žalbe u roku od 24 sata u vezi sa prebrojavanjem u Centru za brojanje i rezultate. Znajući da je proces prebrojavanja glasačkih listića prema odluci Vrhovnog suda završen u utorak oko ponoći, CIK je dužan da poštuje ovaj zakonski rok - izjavio je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Na osnovu osnovu trenutnih kalkulacija, očekuje da će "Samoopredeljenje" da dobije ukupno 32 poslanička mesta u prištinskoj skupštini.

Demokratski savez bi imao 29 mesta, Demokratska partija 25, a koalicija ABK-SDP 14 mandata.

Srpska lista ima 10 mesta a ostalih deset osvojili su kandidati drugih manjinskih zajednica.

Međutim u koaliciji NISMA-ANK-SP tvrde da su prešli izborni prag od pet odsto, što bi im donelo osam poslaničkih mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading